A javítás után sem lesz tökéletes a Galaxy Fold?

Kiszivárgott, hogy milyen módosításokat tervez a Samsung, és azt is megtudhattuk, mivel kompenzálja az előrendelőket.

A javítás után sem lesz tökéletes a Galaxy Fold?

A Samsung eredetileg április végén szerette volna áruba bocsájtani az első hajtogatható okostelefonját, a Galaxy Foldot, de ez végül nem jött össze, mert minőségi és más problémák adódtak az eszközzel. A rajt elhalasztása mellett döntött a vállalat, és most a színfalak mögött lázasan dolgozik azon, hogy kijavítsa az eszköz problémás pontjait.

Egy dél-koreai lap tudomást szerzett egy a Samsunghoz közel álló forrásból arról, hogy milyen módosításokkal kell számolni, és úgy fest, hogy a vállalat kettő ponton igyekszik javítani az eszközön. A mobil egyik problémája abból eredt, hogy az előzetes tesztek során olyan kijelzőréteget is eltávolítottak az emberek a használatba vétel során, amit nem lett volna szabad. A viszonylag könnyen lehúzható réteg ugyanis már a megjelenítő részét képezte volna, de néhány tesztelő azt hitte róla, hogy csak egy extra fólia a védelemért. A Samsung ennek az elkerülésére állítólag azt találta ki, hogy a burkolat pereme alá beviszi a felső réteg széleit, így ezt nem lehet majd felvenni, lehúzni, illetve remélhetőleg magától sem fog felválni – hiszen volt olyan tesztelő, akinél magától vált fel ez a rész. És vélhetően a Samsung nyomatékosabba hívja majd fel a figyelmet arra, hogy ezt a részt véletlenül sem szabad levenni a flexibilis panelről.

Galéria megnyitása

A másik gondja abból eredet a masinának, hogy alul és felül, a zsanéroknál bejuthatott a szennyeződést a kijelzőhöz. Erre elvileg csak azt tudta kitalálni ennyi idő alatt a Samsung, hogy csökkenti a rést, ahol szabadon bemehet a por vagy más piszok a burkolat alá, és hibát okozhat. Szóval kisebb lesz a szabad felület a zsanérok illeszkedésénél. Ez viszont nem úgy hangzik, hogy 100 százalékosan kivédhető lenne vele a készülék károsodása, hanem csak kisebb lesz annak az esélye, hogy bármilyen kosz bejuthat olyan helyre, ahol esetlegesen károsíthatja a szerkezetet. A Samsungnak valószínűleg jelentősen, akár hónapokkal el kellene tolnia a termék rajtját ahhoz, hogy újra tudja tervezni ezt a részt, és valószínűleg nagyon sokba is kerülne a vállalatnak, ezért dönthetett úgy, hogy egyszerűen megpróbálja szűkebbre venni a rést a zsanéroknál.

A Samsung azt továbbra sem árulta el, hogy mikor kerülhet a boltokba a Galaxy Fold, de talán már nem kell rá sokáig várni. Korábban a vállalat azt mondta, hogy május végén automatikusan minden előrendelést felszámol, ha időközben az adott felhasználó nem jelzi a cég felé, hogy szeretné fenntartani az igényét a készülékre, illetve ha nem tudja elkezdeni a szállítást. De a napokban kiderült, hogy egyébként mindenki jól jár, aki előrendelést adott le a termékre, még az is, aki esetleg most már lemond a vásárlásról.

Galéria megnyitása

A vállalat minden vásárlás után jutalompontokat ad az embereknek az online boltjában, a pontokból pedig lehet venni különböző eszközöket, kiegészítőket. Ez úgy néz ki, hogy a webshopban elköltött minden dollár után jár kettő jutalompont, szóval az 1980 dolláros okostelefonnal 3840 pontot lehet szerezni. Ez alapesetben csak akkor járna az embereknek, ha el is költik az összeget, tehát valóban megvásárolják a mobilt, de a problémákra való tekintettel a Samsung úgy döntött, hogy az érdeklődők kompenzálása végett megadja ezt a pontmennyiséget azoknak is, akik végül nem veszik meg az okostelefont. Ez persze valószínűleg a legtöbb felhasználónak sovány vigasz lesz, de legalább ha másik Samsung modell megvétele mellett dönt, akkor ahhoz már jóval olcsóbban szerezhet majd például egy tokot.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap