A Huawei már 6G-ben gondolkodik

A vállalat a kanadai Huawei Labsnál kezdte meg a kutatást az új generációs hálózatokat illetően.

A Huawei már 6G-ben gondolkodik

Az első 5G hálózatok még most indulnak el, alig van a piacon olyan okostelefon, ami 5G modemmel is fel van szerelve, de a legfrissebb információk már arról szólnak, hogy a Huawei már a következő generáción, a 6G-n dolgozik. Kanadában, komoly összefogással indította el a projektjét a kínai alakulat.

Egy friss jelentés szerint a Huawei az Ottawában található kutató és fejlesztő intézetében dolgozik a mobilhálózatok jövőjét jelentő technológia alapjainak a lerakásán. A vállalat kanadai központjában számos forrásból segítséget kérve folyik a kutatás. Információink szerint 13 egyetem, valamint más egyéb érdekelt intézet bevonásával dolgozik azon a Huawei, hogy meghatározza a technológia lehetséges felépítését, valamint azt, hogy mire lesz alkalmas.

Galéria megnyitása

Az 5G egészen elképesztő dolgokat tehet lehetővé, azt pedig a szó legszorosabb értelmében el sem tudjuk még képzelni, hogy a 6G mire lesz képes. A vezető vállalatok, szakemberek jelenleg még azt kutatják, hogy a következő generációs hálózatnak milyen igényeket kell majd kiszolgálnia, milyen funkcionalitást kell biztosítania. Jelenleg még olyannyira kezdeti stádiumban van ez, hogy a technológia alapjainak a lerakása sem kezdődött meg. Arról pedig sokáig nem is érdemes beszélni, hogy mikor lesz a 6G bevethető.

A friss beszámoló szerint 2030 előtt szinte biztos, hogy nem kell arra számítani, hogy ez a hétköznapi felhasználóknak hozzáférhetővé válna.

Nem a Huawei az egyedüli, aki komoly érdeklődést mutat a mobilhálózatok jövőjét jelentő 6G iránt. Korábban már az LG és a Samsung kapcsán is kiderült, hogy nagy érdeklődést mutatnak a 6G-hez kapcsolódóan, és megkezdték a kutatást és fejlesztést ebbe az irányba. Továbbá a Nokia, az Ericsson és az SK Telecom is olyan stratégiai partnerkapcsolatra lépett, ami a 6G fejlesztésére irányul. De egyelőre minden hír arról szól, hogy az előzetes K+F tevékenységet még nagyon sok munka fogja követni, mire a 6G kereskedelmi szolgálatba állhat, és felhasználói igényeket kezdhet szolgálni.

Érdekesség az ügy kapcsán, hogy az 5G pályafutása 2008-ig vezethető vissza, és akkor már komolyabb szinten indult a technológia fejlődése. Az pedig szinte biztosra vehető, hogy a 6G-nek a mostani „állapotától” hosszabb időre lesz szüksége ahhoz, hogy arra a szintre eljusson, ahol most az 5G áll 11 év után.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap