A HP dobja a Beats Audiót, az új befutó a Bang & Olufsen

Miután az Apple felvásárolta a Beats Electronics-et, várható volt, hogy a HP-nak új partner után kell néznie. A cég választása a Bang & Olufsenre esett.

A HP dobja a Beats Audiót, az új befutó a Bang & Olufsen

A Beats Electronics egy ideje az Apple kötelékén belül üzemel, ugyanis az almás vállalat tavaly májusban felvásárolta a céget. A lépés természetesen a Beats Electronics partnerkapcsolataira is hatást gyakorolt. Egyebek mellett a Hewlett-Packard is érintett, mivel a Beats Eletronics-szel kötött korábbi szerződésnek köszönhetően 2011 óta forgalmaz Beats Audio márkájú hangrendszerrel ellátott termékeket.

A Beats Audio hangrendszerektől a fentiek miatt ugyan búcsút kell vennünk, de kár szomorkodni, mert a HP illetékesei egy nagyon jól csengő nevű, több évtizedes múltra visszatekintő utódot találtak a megüresedett helyre, aki nem más, mint a Bang & Olufsen. Az új audió partner munkássága több területen is tetten érhető lesz: a HP a táblák, a PC-k és a különböző kiegészítők esetében is támaszkodni fog a patinás márka szakértelmére és segítségére. A Bang & Olufsen közreműködésével az említett területeken kapható eszközök audió rendszerét nagyfokú hozzáértéssel finomhangolják majd, ami új szintre emelheti a hangzást. Arról egyelőre nincs pontos, minden részletre kiterjedő információ, hogy milyen változtatások járulnak majd hozzá a jobb hangzásminőséghez, de ez idővel kiderül.

Az viszont biztosnak tűnik, hogy azoknál a termékeknél, amelyeknél a Bang & Olufsen PLAY – vagy B&O PLAY – jelzéssel találkozunk, azoknál az audió rendszer elektronikai komponenseit elszigetelik majd az alaplap többi komponensétől – ezt leválasztott tápellátással érik el. Hasonlót már több alaplapgyártó is alkalmaz a különböző integrált audió vezérlők esetében. A B&O és a HP együttműködésében készített eszközöknél a fejhallgató csatlakozónál limitálni fogják a fém alkatrészek mennyiségét, ami a szakértők szerint segít a "föld-zaj" csökkentésében, így hozzájárulva a tökéletes audió élményhez.

Hogy mely termékcsaládok kapnak B&O audió rendszert a nem is oly távoli jövőben? Az alábbiak:

• HP Spectre

• HP OMEN

• HP ENVY

• Egyes üzleti konfigurációk

A B&O PLAY márkanévvel a HP Pavilion számítógépeken, a PC-s audió perifériákon, illetve a táblákon is találkozhatunk a közeljövőben. Az első olyan HP konfigurációk, amelyek Bang & Olufsen, illetve B&O PLAY audió rendszert kapnak, már idén tavasszal elérhetővé válnak kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward