A Honor is készült újdonsággal a Gamescomra

Egy friss mobilos kiegészítőt leplezett le, amivel a játékosoknak segítene.

A Honor is készült újdonsággal a Gamescomra

A Huawei, illetve a Honor is felbukkant Kölnben, az egyik legnagyobb játékos kiállításon, a Gamescomon, de ezúttal nem egy okostelefont vagy szoftveres újítást mutatott be (pl. GPU Turbo), hanem egy kiegészítőt. Az okostelefonokhoz tervezett Gamepad sokaknak okozhat majd kellemesebb szórakozást, mintha a megjelenítőt kellene tapogatniuk.

A Honornak nincs olyan okostelefonja, ami teljesen játékosok számára lenne tervezve az alapoktól, de talán nincs is erre szükség. A vállalat most bemutatott egy kiegészítőt Gamepad néven, amit egyszerűen hozzá lehet csatlakoztatni egy kompatibilis mobilhoz, hogy azzal utána kényelmesen lehessen játszani. És az újdonság még arra is képes, hogy meghosszabbíthatja a készül üzemidejét, vagy legalábbis enyhítse az intenzív játék okozta nyomást a beépített akkumulátoron. A Honor szerint egyébként az embereknek a 18 százaléka „gamernek” tekinti magát, ezért látta úgy a Huawei álmárkája, hogy lépni kell ebbe az irányba.

 

Galéria megnyitása

A szerkezet jelen állás szerint csak az egyik oldalára pakolható fel a mobilnak, és a rögzítése úgy lett megoldva, hogy több méretű mobilhoz is lehessen társítani minden gond nélkül. Konkrét kompatibilitási listát viszont egyelőre nem kaptunk, erre vonatkozó információval nem rendelkezünk. A szerkezet rendelkezik egy joystickkal, ami szabad mozgást tesz lehetővé, egy 4 gombos D-Paddal, egy billentyűvel a vállon felül, és egy extra gombbal is, amit bizonyos helyzetekben szabadon lehet konfigurálni. A billentyűk használata minden esetben nagyban fog függni a játékok beállításától, a támogatás pedig a legtöbb applikációnál nem fog problémát okozni.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A Gamepad egy C-típusú USB csatlakozón keresztül is kapcsolódhat a hozzá tartozó mobilhoz. Az elsődleges feladata a kiegészítőnek, hogy vezérelje az okostelefont, mely hozzá csatlakozik, viszont ez nem az USB kapcsolaton keresztül megy, hanem Bluetooth-on. A fizikai kapcsolat arra szolgál a gépezet és a kontroller között, hogy a 400 milliamperes akkumulátorból extra energiához jusson a felhasználó mobilja. Érdekesség, hogy adott esetben ez fordítva is működhet, szóval az okostelefonról rá lehet tölteni a kontroller akkumulátorára, ha már nincs benne annyi tartalék, hogy a játék közben biztosítani tudja a vezeték nélküli kapcsolatot.

A Honor Gamepad Nyugat-Európában biztosan megvásárolható lesz még ebben az évben, de erről részleteket nem tudunk. Remélhetőleg idővel majd hazánkba is el fog jutni, és kellően kedvező lesz az árfekvése ahhoz, hogy sokan megfizethetőnek találják.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap