A Google televíziós platformja is az Android 11-re vált

Az Android TV jobb teljesítményre lesz képes a frissítés után, és a biztonságot tekintve is előre lép.

A Google televíziós platformja is az Android 11-re vált

A Google az idei évben minden korábbinál gyorsabb tempót diktál az Android 11 terjesztésével. A vállalat röviddel az Android 11 bejelentését követően lerántotta a leplez ennek a Go edition jelzővel illetett változatáról, most pedig már arról számolhatunk be, hogy az Android TV alá is bekerül a legújabb főverzió.

Örömmel emelte ki a Google, hogy sikeresen elindították az okostelefonok számára az Android 11 operációs rendszert, és most pedig egy viszonylag rövid beszámolóban közölte, hogy már az Android TV-nél is sikeresen váltottak a legújabb alapra. Ennek köszönhetően már a hatalmas képfelületeken is visszaköszönhetnek majd a legfrissebb fejlesztések.

Az Android 11 érkezése a televíziókon a Google szerint pozitív hatással lesz majd a teljesítményre. A fejlesztők az új alapokat felhasználva finomítani tudtak a memória menedzsmenten, aminek köszönhetően a szerényebb RAM-kapacitással szerelt eszközök jobb élményt tudnak majd nyújtani. Így a frissítést követően nemhogy attól nem kell tartani, hogy lassulnak az eszközök, hanem még kényelmesebb is lehet majd a tempója a berendezéseknek.

Galéria megnyitása

Bevezetésre kerül már itt is az a biztonsági fejlesztés, hogy a telepített alkalmazások számára a jogosultságok kiosztása során lehet majd egyszeri hozzáférést biztosítani. Szóval a mikrofonhoz vagy éppen a kamerához egy adott programnak elég lesz csak abban az esetben hozzáférést adni, amikor tényleg szükséges, más esetben pedig tiltható az elérés.

Kiterjeszti a Google a kontrollerek támogatását, amit örömmel fogadhatnak majd azok, akik előszeretettel játszanak, játszanának az androidos játékokkal a televíziójukon. A továbbiakban a szoftverfrissítéseket a készülékek képesek lesznek csendben, magukban megoldani, nem kell majd a telepítéssel a felhasználónak foglalkoznia, mikor éppen nézni szeretné a tévét.

A gyártóknak lehetősége lesz innentől az ébresztésre szolgáló gombot konfigurálni, ami újfajta előnyökkel járhat. És minden eddiginél nagyobb kontrollal rendelkezik már az Android 11 a televíziókészülékek funkciói felett. Új keretrendszer felel például a rendszer LED-ek felügyeléséért, és a nagy hatótávolságú mikrofonokkal szerelt televíziók esetében egyszerűbben lehet majd integrálni a fizikai némító gombokat.

Az Android TV 11 saját újítása, hogy kapott egy automatikus alacsony késleltetési módot, ami a multimédiás tartalmaknak a dekódolása során fogja kifejteni a pozitív hatását. Ez számos esetben járolhat majd hozzá a jobb felhasználói élmény eléréséhez. És a színfalak mögött több olyan dolgon is csiszoltak a fejlesztők, amik a televíziók esetében lényegesek, változott például a Media CAS és a HDMI CEC is.

Galéria megnyitása

Az Android 11 frissítések a következő hónapokban lesznek elérhetőek a végfelhasználók számára. És a Google addig is számos eszközt ad a fejlesztőknek, OEM-kenek, amikkel felgyorsítható a mostani tesztelési időszak. A cég szerint minden eddiginél hatékonyabban dolgozhatnak majd a partnerek. Az új rendszer az ADT-3 eszközre már most elérhetővé vált, akik rendelkeznek ilyennel, azok máris próbálgathatják az applikációikat, hogyan viselkednek a friss környezetben.

Az Android TV platformot már egyre több gyártó alkalmazza a készülékein, de a televíziós piacon a jelenlegi kilátások mellett nem érdemes arra számítani, hogy olyan helyzet alakuljon ki, mint az okostelefonoknál. A Google az utóbbi időben egyre jobban figyel az Android TV fejlesztésére, és próbál arról gondoskodni, hogy minél több gyártó kegyeibe férkőzzön be.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap