A Google nem adta fel a radaros vezérlési technológiát

A Soli Radat és a Motion Sense egy körből kimaradt, ez már biztos, de az is, hogy a játékból még nem esett ki.

A Google nem adta fel a radaros vezérlési technológiát

A Pixel 5 okostelefon a Google érdekes kis apróságaitól is meg lett fosztva, például kikerült belőle a Project Soli fejlesztés keretében létrejött radaros technológia is. Viszont ez nem azért van, mert a vállalat nem lát benne potenciált. Rick Osterloh a The Verge szaklap számára elárulta, hogy fogunk még erről hallani.

Tavaly a Pixel 4 és Pixel 4 XL mobilok egyik izgalmas újítása volt a Motion Sense gesztusvezérlés, amit többféle módon is ki lehet használni. Ezt a vállalat több módon is finomította, fejlesztette az elmúlt hónapokban, viszont mégis úgy futott be a Pixel 5, hogy ez kimaradt belőle. Hogy mi ennek az oka? Nos, ezt igazából nem tudhattuk meg, de jó eséllyel túl drága volt, és talán nem lehetett volna összehangolni sem a mostani elvárásoknak megfelelő dizájnnal. De már biztosra vehető, hogy szó nincs arról, hogy a Google nyugdíjazta volna ezt a technológiát.

Galéria megnyitása

A Motion Sense egy igen érdekes funkció, ennek az alapját ugyanis egy olyan hardveres elem adja, ami korábban okostelefonban még nem volt: a Soli Radar. Ez az egység a Google kísérleti projektekért felelős részlegén született meg, és nagyon hosszú utat járt be, mire eljutott a Pixel 4 szériába 2019-ben. A keresőóriás hardverekért felelős vezetője, Rick Osterloh annyit árult el ennek kapcsán, hogy fogunk még hallani a Soli Radarról, fogja még ezt a jövőben alkalmazni a Google.

Galéria megnyitása

Azt tehát már biztosan tudjuk Osterloh-nak köszönhetően, hogy a Soli Radar és a Motion Sense egyáltalán nem ért a pályája végéhez, arról viszont semmilyen információnk nincs, hogy ez mikor térhet majd vissza. A szakembere nem adott időkeretet, hogy mikor térhet ez vissza. A következő Pixel generációig már jó eséllyel nem hallunk erről a technológiáról, de azért nem kizárt, hogy a Google más eszközökben is megpróbálja majd ezt felhasználni.

Ida kapcsolódik, hogy az FCC-nél az Egyesült Államokban nemrégiben egy olyan termosztát ütötte fel a fejét, amiben a leírások szerint van valamiféle radaros vezérlési lehetőség, és hogy, hogy nem a szóban forgó terméken a Nest márkanév szerepel. A Nest a Google égisze alá tartozik, szóval könnyen lehet, hogy a vállalat belátható időn belül egy olyan Nest termosztátot fog leleplezni, amiben felbukkan majd a Soli radar. Persze ez egyelőre még egyáltalán nem hivatalos.

Kíváncsian várjuk, hogy ez a radaros vezérlési technológia a jövőben miként fog fejlődni, hova juthat el idővel, potenciál ugyanis bőven lenne benne.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap