A Google kihagyja az Intel Ice Lake sorozatú processzorait?

Az Ice Lake utáni Tiger Lake generációs viszont helyet kaphat a népszerű noteszgépeken.

A Google kihagyja az Intel Ice Lake sorozatú processzorait?

Az Intel és a Google között gyümölcsöző partnerkapcsolat van, ugyanis a Google előszeretettel használja az Intel processzorokat különböző konfigurációiban, gondoljunk csak a ChromeBookokra. A felek közötti kapcsolat viszont az utóbbi időben megromlott egy kicsit, ugyanis az Intel processzorok hiánya, valamint az, hogy az Intel Cannon Lake sorozatú modelleket ígért az új ChromeBookokhoz, majd nem tudta teljesíteni az ígéretét. Éppen ezért a Google kivezette a Cannon Lake támogatást a Chrome OS-ből, így a Meowth kódnévre keresztelt Pixelbook sem érkezik már meg.

A 9to5Google információi szerint az Ice Lake processzorok a ChromeBookok fedélzetén nem kaphatnak helyet a jövőben. A Google nemrégiben eltávolította néhány feleslegessé vált rendszer támogatását a Chrome OS-ből, így egyebek mellett az „iclrvp” platform támogatása is megszűnt – ez az Ice Lake Reference Validation Platformot takarja. Ezzel együtt a „dragonegg” is kikerült a támogatott platformok köréből, ami az Intel 10 nm-es csíkszélességgel készülő Ice Lake processzorai köré épül.

Galéria megnyitása

Persze az, hogy az Ice Lake generáció kimarad, még nem jelenti azt, hogy az Intel és a Google közötti partnerkapcsolat végleg megszakad, ugyanis van már arra bizonyíték, hogy a Google a „Tiger Lake” sorozat támogatásán dolgozik, így Tiger Lake alapú konfigurációk érkezésére is számíthatunk a következő év folyamán. A Tiger Lake sorozat egyébként 10 nm-es csíkszélességgel készülhet, alapját pedig az Intel Willow Cove processzor-architektúrája, illetve az Xe GPU architektúrája adhatja.

A Google egy ideje viszont már nem csak az Intel, hanem az AMD központi egységei köré is épít ChromeBookokat, sőt, nemrégiben az AMD Ryzen 3000-es APU sorozatának támogatása is bekerült a Coreboot-ba, így rövidesen olyan ChromeBookok is megjelenhetnek, amelyek már a modern mobil APU egységeket használhatják. Hogy pontosan mikor? Ez egyelőre nem derült ki.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap