A Google kezébe került a Quickoffice

A keresőóriás az elmúlt időszakban viszonylag kevés felvásárlást hajtott végre magához mérten, persze ez nem is csoda, hiszen a vállalat történetének egyik legnagyobb üzlete zajlott le az elmúlt közel egy évben. Most viszont újra nyeregben vannak, és egy alkalmazás-fejlesztőre már le is csaptak, és minden bizonnyal nem kell már sokat várni az újabb vásárlásokra sem.

A Google kezébe került a Quickoffice

A Quickoffice akvizíciója igazából nem nagy meglepetés a Google részéről azon pletykák fényében, hogy a Microsoft már dolgozik a saját irodai programcsomagján. Ezt pedig már nem csak a Windows Phone rendszer részére tennék elérhetővé, hanem az iOS és az Android felhasználóit is célba vennék vele. A Qiuckoffice-szal hatalmasat léphet előre vállalat, hiszen a jelenlegi Google Docs a rengeteg fejlődés ellenére sajnos igen gyér képességekkel bír, és nem túl versenyképes. A Google a háttérben nagy terveket szőhet, a Google Drive-val a Quickoffice bizony már nagyon erős lehet. Sőt, nagy valószínűséggel a hamarosan megrendezésre kerülő Google I/O-n az offline Drive is megjelenhet, amely még tovább erősítheti a felhő-alapú iroda koncepcióját.

Az üzletet mind a két fél közleményben erősítette meg. Alan Warren, a Google műszaki igazgatója örömének adott hangot, hogy megszerezhették a vezető irodai alkalmazásnak titulált Quickoffice-t, és a hozzá tartozó erős felhasználói bázist, akik reményeik szerint segítik majd a keresőóriás munkáját az integráció során. Alan Masarek az irodai alkalmazást fejlesztő vállalat társalapítója és vezérigazgatója megköszönte a felhasználóknak a sok éves kitartást, a beléjük fektetet bizalmat, a fejlesztőknek való segítséget és hitét fejezte ki abban, hogy a Google szellemisége csak jót tesz majd a munkájuknak a közeljövőben.

Arról egyik fél sem beszélt, hogy mi lesz a mostani applikációkkal. Az Androidra például jelenleg 3644 forint a Qiuckoffice Pro, ami ha a rendszer részévé válna, még vonzóbbá tenné a zöld robotot, viszont a DocumentsToGo és az OfficeSuite komoly bajba kerülhetne ebből kifolyólag, így nem tudni, hogy mit lép a Google.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward