A GlobalFoundries gyártósoraira támaszkodik az AMD?

A 28 nm-es SHP gyártástechnológia köré grafikus processzorok épülhetnek.

A GlobalFoundries gyártósoraira támaszkodik az AMD?

A TSMC 28 nm-es gyártástechnológiája körül az elmúlt időszakban voltak problémák, amelyek nem könnyítették meg a szerződéses gyártó megrendelőinek a dolgát. A kellemetlen helyzet az AMD-t is érintette, aki a legfrissebb hírek szerint jövőre azt tervezi, hogy igénybe veszi a GlobalFoundries szolgáltatásait is, legalábbis a 28 nm-es csíkszélességgel történő gyártást illetően.

A pletykák szerint az AMD a GlobalFoundries 28 nm-es SHP (Super High-Performance) gyártástechnológiájára támaszkodik 2015 folyamán. A 28 nm-es SHP eljárás segítségével az AMD új grafikus processzorokat készíthet, amelyeknél alacsonyabb üzemi feszültség alkalmazására nyílik mód, így nagyobb lesz a mozgástér órajel-emelés frontján. Az AMD 2015-ben érkező grafikus processzorai várhatóan a Graphics CoreNext 1.2-es architektúra köré épülnek majd. A vállalat számára kiemelten fontos szempont lehet, hogy az említett gyártástechnológia előrelépést kínál üzemi feszültség tekintetében. Hogy mikor érkeznek az új AMD videokártyák? A friss értesülések szerint áprilisban vagy májusban.

Persze ezzel egy időben a TSMC-vel sem szakít a cég: a pletykák szerint a TSMC 16 nm-es FinFET gyártástechnológiája köré épülnek majd az új, következő generációs AMD processzorok, amelyek "Zen" kódnévre hallgatnak. A "Zen" modellek a "Bulldozer" architektúra alapjaira támaszkodó "Piledriver" és "Streamroller" egységek utódai lesznek, és a dolgok jelenlegi állása szerint radikálisan különböznek majd elődeiktől processzormag-dizájn tekintetében.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward