A Gigabyte BRIX sorozata újra célba veheti a játékosokat

Az újdonság erős processzorral és erős mobil videokártyával éppúgy felvértezhető lesz, mint két darab M.2-es SSD-vel és két So-DIMM memóriamodullal.

A Gigabyte BRIX sorozata újra célba veheti a játékosokat

A Gigabyte klasszikus BRIX termékcsaládja pont a napokban frissült, ahogy arról már hírt adtunk, ám a CES alkalmával egy rendhagyó, minden eddiginél érdekesebb modell is feltűnt, amit feltétlenül érdemes szemügyre venni.

Fotó: AnandTech

Az egyelőre még csak prototípusként létező modellnek nincs igazi neve, hisz gyártójának egyetlen célja, hogy felmérje, lehet-e igény egy ehhez hasonló konfigurációra, erre pedig remek terep a CES. A bemutatott konfiguráció több, mint kétszer olyan széles, mint egy normál BRIX, belsejében azonban megtaláljuk a szokásos kompakt alaplapot, ami mellé egy MXM modul formájában érkező mobil videokártya is került.

A kompakt alaplap a ház bal oldalán foglal helyet, fedélzetén két darab memóriafoglalattal, valamint két darab SATA alapú M.2-es slottal, amelyek idővel remélhetőleg PCIe/NVMe támogatást is kapnak. Az alaplaptól jobbra egy nagyméretű, réz talpazattal és vastag hőcsővel ellátott hűtő alatt lapul az MXM formátumú mobil videokártya GPU-ja, amelynek hűtését egy, a notebookok szegmenséből ismert ventilátor végzi.

Fotó: AnandTech

Az új konfiguráció demó példánya Core i3-6100H processzorral és GTX 950M videokártyával rendelkezett, de kínálat tekintetében mind lefelé, mind pedig felfelé lehet mozgástér, így igen érdekes konfigurációk születhetnek. Az persze erősen kérdéses, hogy a hűtés elég halk lesz-e, hisz a fotók alapján elég kompakt házról van szó, amit nehéz lehet alacsony zajszint mellett hatékonyan átszellőztetni, ha két combosabb hőtermelő ontja magából a meleget.

A Gigabyte BRIX sorozatának friss koncepció modellje a korábbi gyakorlatot éleszti újra, igaz, kissé más köntösben: újra jöhetnek combosabb, mobil videokártyát alkalmazó példányok, ahogy arra már korábban is volt példa. Anno a gyártó már készített piros és zöld BRIX számítógépeket, amelyekben AMD vagy Nvidia GPU lapult, de ezek a konfigurációk végül nem lettek annyira népszerűek, mint azt a gyártó várta, így lassan kikoptak a piacról. Reméljük, az új koncepció elég ütős lesz ahhoz, hogy ezúttal siker koronázza a próbálkozást.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward