A GELID új processzorhűtője a HóVihar nevet kapta

A 138 milliméter magas, torony formátum köré épülő processzorhűtő halkan végzi feladatát, és minden modern processzorfoglalatra felszerelhető.

A GELID új processzorhűtője a HóVihar nevet kapta

A GELID SnowStorm névre keresztelt processzorhűtője egy viszonylag kompakt, alacsony zajszint mellett működő megoldás, amely a költséghatékony, de jó hűtőteljesítmény mellett üzemelő processzorhűtőt kereső felhasználókat célozza meg.

Az újdonság torony formátum köré épül, de a kompaktabb processzorhűtők táborát erősíti, ugyanis 102 milliméter mély, 65,5 milliméter széles és 138 milliméter magas, tömege pedig 372 gramm. A processzorhűtő talpazatán három darab réz hőcső megy keresztül, a talpazat tetején pedig kiegészítő hűtőbordákat is kialakítottak, amelyek növelik a hőleadás hatásfokát. A három darab hőcső a HDT technológiának köszönhetően közvetlenül érintkezik a processzor felületével, ami tovább javítja a hőátadás hatásfokát.

Az alumínium lamellákból álló hűtőtömb előtt egy 92 milliméteres átmérőjű processzorhűtő teljesít szolgálatot, amit HDB (Hydro-Dynamic Bearing) csapágyazással láttak el. Utóbbi nem csak halk működést, de hosszú élettartamot is biztosít a termék számára.

Maga a ventilátor a PWM támogatásnak köszönhetően a 900 RPM és 2200 RPM közötti fordulatszám-tartományban üzemel, zajszintje ennek megfelelően 10 dB(A) és 24,1 dB(A) között helyezkedik el. A ventilátor fordulatszámtól függően 39 CFM és 66,3 CFM közötti levegőmennyiség megmozgatására képes. A légkeverő élettartama 40 Celsius fokos hőmérséklet mellett nagyjából 50 000 üzemórára tehető.

A SnowStorm processzorhűtő az Intel Socket 775, 1150, 1155, 1156 és 1366-os mellett az AMD Socket AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1, FM2 és FM2+-os processzorfoglalataira egyaránt felszerelhető, így a modern processzorfoglalatok közül csak az LGA-2011-es, illetve az LGA-2011-3-as processzorfoglalatokat nem támogatja.

A GELID SnowStorm dobozában minden szükséges tartozék jelen lesz, így például hővezető pasztát is találunk majd benne. Az öt év garanciával érkező processzorhűtő hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 21 euró lesz.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward