A Gamescom 2015 lehet az Intel Skylake rajt helyszíne

Kezd körvonalazódni, mikor érkeznek az új processzorok, illetve a hozzájuk passzoló lapkakészletek.

A Gamescom 2015 lehet az Intel Skylake rajt helyszíne

Az Intel hatodik generációs Core sorozatú processzorai, amelyek immár a Skylake lapka köré épülnek, az idei év harmadik negyedévében jelennek meg. A DigiTimes informátorainak köszönhetően most egy viszonylag részletes forgatókönyvről is lehullott a lepel, amelyből kiderül, mely modellek mikor érkeznek.

A kiszivárgott értesülések alapján az Intel illetékesei az idei Gamescomra időzítik a Skylake család rajtját, a rendezvénynek pedig Németország, pontosabban Köln városa ad helyet, méghozzá augusztus ötödikétől kilencedikéig. Ezen a rendezvényen a két leggyorsabb modellt, azaz a Core i7-6700K-t és a Core i5-6600K-t mutatják majd be. A négymagos processzorok LGA-1151-es tokozással érkeznek, így új, 100-as sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplap szükséges hozzájuk.

Fotó: TechPowerUp

A 100-as sorozatban az abszolút csúcsot a Z170 Express lapkakészlet köré épülő modellek képviselhetik, amelyek Multi-GPU rendszerek építésére éppúgy lehetőséget adnak, mint a CPU zökkenőmentes tuningjára. A Skylake processzorok speciális kétcsatornás memória-alrendszert kapnak, ami DDR3L-es és DDR4-es memóriatámogatást egyaránt kínál.

A Gamescom 2015 alkalmával tehát a két említett processzor, illetve a Z170 Express lapkakészlet rajtjára számíthatunk, de nem sokkal később, valamikor augusztus végén, illetve szeptember elején újabb tagokkal bővül a Skylake család. Ekkor a Core i7-es sorozatban feltűnik a 6700-as és a 6700T modell, a Core i5-ösök között pedig a 6600-as, a 6600T, a 6500-as, a 6500T, a 6400-as és a 6400T példányokat köszönthetjük. Ezzel együtt a H170-es és a B150-es lapkakészletek is elrajtolnak a szóban forgó időszakban.

Szeptember végén befut a belépőszintet megcélzó H110-es lapkakészlet is, majd októberben vagy novemberben a debütál a Q170-es és a Q150-es lapkakészlet. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Core i3-as, Pentium, illetve Celeron sorozatú processzorok mikor érkeznek, pedig ezek a modellek is nagyon nagy érdeklődésre tarthatnak számot.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward