Shop menü

A FEJLESZTŐK SEM ÉRTETTÉK, MIÉRT TŰNT EL A JÁTÉKUK PS PLUS-RÓL

Török Roland
Török Roland
A fejlesztők sem értették, miért tűnt el a játékuk PS Plus-ról

A PlayStation Plus új katalógus rendszere a Game Pass-hoz hasonlóan folyamatosan több játékot is rendelkezésre állít az előfizetők számára, ám a rendszert rengeteg kritika éri, hogy ezt átláthatatlan módon teszi. Nehéz nyomon követni, hogy bizonyos előfizetői szintekhez milyen cím jár, illetve mikor tűnik el a szolgálgatásból valami.  

A kalandjáték Ys 8: Lacrimosa of Dana a napokban tűnt el a PlayStation Plus Extra szolgáltatásból, a probléma viszont az volt, hogy ezt a fejlesztők sem értették, hogy miért történt. A probléma pedig azért is volt sokkoló sokak számára, mert azzal egyidőben tűnt el a PS4-es verzió, amikor megjelent a PS5-ös kiadás, így sokan azt hitték, hogy így próbálnak plusz rókabőrt lehúzni a címről a kiadó oldaláról. 

A kiadó és a fejlesztő viszont szintén értetlenül állt a jelenség előtt, mivel a Sony-val kötött aktív szerződésük szerint ennek nem így kellett volna történnie, a játéknak fent kéne lennie a Store-ban. 

Végül kiderült, hogy a problémát a Sony rendszerei okozták, így visszakerülhetett a játék a PS Plus Extra szolgáltatásba. Remélhetőleg ilyen hiba nem fog előfordulni a jövőbenés a Sony jobban figyel a PS Plus-ba került címek kiadásaira.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére