A Deux Exet másolja az új CoD?

A hasonlóság a Human Revolution és a Mankind Divided készítőinek is szemet szúrt.

A Deux Exet másolja az új CoD?

A Treyarch legújabb, hivatalos április huszonhatodikán bemutatkozó játékáról annak puszta létezésén kívül még nem sokat tudni. A stúdió, hogy felcsigázza a rajongók érdeklődését, egy játékmenetet nem tartalmazó teaser-videóval kedveskedett nekik, melyben egy alternatív jövőbe kapunk bepillantást.

Az emberi teljesítőképességet radikálisan feljavító implantátumok és a DNS-t megváltoztató műtétek a mindennapok részét képezik, ugyanakkor ahogy az a tüntetésekből is látható, az átlagemberek nem elhanyagolható része retteg a "mesterségesektől", és mélyen elítéli a közvélemény szerint Istent játszó tudósokat. Ráadásul egy Edward Snowdenre hasonlító informátortól szerint az Egyesült Államok kormánya elsősorban nem a fogyatékossággal születettek életminőségének javítása miatt támogatta az évek során kutatókat, hanem hogy létrehozhassa az inkább fegyvernek, mint embernek számító szuperkatonákat. Ezt persze az illetékesek minden létező hivatalos fórumon tagadják, ám a videó utolsó másodpercei alapján nem túl nehéz kitalálni, hogy nem mondanak igazat.

Ez igencsak érdekesen hangzik, hiszen az emberi génmódosítás, még ha gyerekcipőben járis, komoly indulatokat vált ki a többségből. Mindössze egyetlen, de annál súlyosabb gond akad vele. Jelesül, hogy minimális változtatásoktól eltekintve, szinte teljesen megegyezik a Deus Ex széria alaptörténetével. Külön kínos, hogy a videóban látottak alapján, ha az ember nem tudná, hogy a CoD legújabb részének kedvcsinálóját nézi, a többség alighanem a nemrég bejelentett Mankind Divided egy új videójának gondolná az alkotást. A népszerű akció-szerepjáték sorozat új részének fő motívuma az lesz, hogy mi is különbözteti meg az embert a géptől egy olyan korszakban, amikor bárki lecserélheti a lábait mesterséges implantátumokra, vagy fegyvereket ültethet a testébe?

A hasonlóság nem csak a játékújságok munkatársainak és a fórumozóknak tűnt fel, hanem az Eidos Montreal csapatának is, akik nem bírták, hogy ne szúrjanak oda egyet a Black Ops készítőinek.

Bár ezen sorok írásáig a Treyarc nem reagált a gúnyolódásra, de gyanítható, hogy mindkét cég kommunikációs szakemberei gőzerővel dolgoznak azon, hogyan lehetne nevetségessé tenni a vetélytársat, így alighanem roppant szórakoztató vírus és gerillakampányokra számíthatunk a jövőben.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward