A COVID-19 miatt befagyasztja az opcionális frissítéseket a Microsoft

Ezzel a felhasználók dolgát szeretnék megkönnyíteni, sőt, ezzel egy időben a 1709-es verzióhoz járó támogatás időtartamát is kitolták.

A COVID-19 miatt befagyasztja az opcionális frissítéseket a Microsoft

A Microsoftnál úgy döntöttek a minap, hogy májustól kezdve csak és kizárólag a biztonsági frissítések készítésére és terjesztésére fókuszálnak majd a Windows 10 esetében, vagyis opcionális frissítések egyáltalán nem érkeznek, és az sem tudható, ezek egészen pontosan meddig szünetelnek majd.

Galéria megnyitásaA szakemberek szerint a jelenlegi globális helyzet miatt, ami a vállalat ügyfeleit is kő keményen érinti, úgy döntöttek, hogy a Windows összes jelenleg támogatott verziója esetén érvénybe léptetik az opcionális frissítések szüneteltetését. A havi frissítőcsomagok érkezésében nem lesz változás, vagyis ezek továbbra is a Patch Tuesday alkalmával jelennek majd meg, így az üzleti felhasználók és az átlagfelhasználók kiszámíthatóan kapnak frissítéseket, amelyek gondoskodnak védelmükről és produktivitásuk fenntartásáról. Ez az utóbbi időszakban felbukkant problémák alapján bizony alaposan indokolt döntésnek tűnik, hiszen az opcionális frissítések körül nagyon sok probléma merült fel, ahogy arról már több hír keretén belül is beszámoltunk.

Ide kapcsolódik az a változás is, hogy a Windows 10 1709-es kiadását, azaz az Őszi Alkotói Frissítést a korábban bejelentetthez képest tovább támogatja a Microsoft biztonsági frissítésekkel, így ezek 2020. október 13-ig egészen biztosan érkeznek ehhez a verzióhoz. A magyarázat az, hogy a COVID-19 körüli helyzet most elég problémát és kihívást okoz a cégeknek és a felhasználóknak, így legalább a Windows 10 új verzióra történő frissítése miatt nem kell aggódniuk egy darabig, elég lesz csak azokkal a teendőkkel foglalkozniuk, amelyek nem tűrnek halasztást.

Pont ez utóbbi miatt szüneteltetik az opcionális frissítéseket is, hogy ne kelljen velük foglalkozniuk a felhasználóknak, valamint ne kelljen aggódniuk az általuk okozott esetleges problémák miatt, mert ezekből az elmúlt hetek és hónapok folyamán azért volt bőven. Remélhetőleg a biztonsági frissítések nem okoznak majd hasonló gondokat az elkövetkező hónapok során.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap