A Corsair tulajdonába kerül az amerikai Origin PC

A felvásárlás hatására a Corsair termékei új piaci szegmensekben tűnhetnek fel, valamint üzleti pozíciója is javul.

A Corsair tulajdonába kerül az amerikai Origin PC

A Corsair egy nagyon fontos felvásárlásról adott hírt, amelynek keretén belül megszerezheti az amerikai Origin PC-t. Utóbbi egy  speciális, az Amerikai Egyesült Államok területén tevékenykedő cég, amely a gamer konfigurációkra és a gamer noteszgépekre fókuszál, valamint egyedi konfigurációkat is épít. Amennyiben az illetékes szervek rábólintanak az akvizícióra, az a két vállalat alapvető működésén nem sokat változtat: az Origin továbbra is kiszolgálja saját ügyfélkörét, természetesen a tőle megszokott szinten, valamint a Corsair termékpalettája is változatlan marad, vagyis nem kell attól tartani, hogy a Corsair PC-k egyik napról a másikra eltűnhetnek a süllyesztőben.

Hogy mégis miért jön jól az Origin PC felvásárlása a Corsair számára? Lényegében azért, mert a szóban forgó amerikai gyártó segítségével betörhet a gamer noteszgépek szegmensébe, ahol eddig nem volt jelen; plusz saját termékeit is elkezdhetik alkalmazni az Origin konfigurációi, ami összességében forgalomnövekedést, illetve az árbevételek emelkedését eredményezheti. És mivel a felvásárlás hatására a Corsair még nagyobbá vált, ami a partnerekkel és a beszállítókkal való együttműködés során üzleti előnyöket eredményezhet. Arról egyelőre nem beszéltek a felek, hogy pontosan mit terveznek együttműködés frontján, de idővel ez is kiderül.

Galéria megnyitása Ízelítő az Origin PC kínálatából A Corsair az elmúlt évek során egyre jobban bővíti a termékpalettáját, hiszen az 1994-ben alapított vállalat eleinte csak a felsőkategóriás memóriamodulok szegmensében tevékenykedett, ám idővel belépett a számítógépházak, az SSD meghajtók, a gamer perifériák, a folyadékhűtő rendszerek, a tápegységek, illetve a gamer PC-k szegmensébe is, sőt, a korábbi hírek alapján rövidesen monitorok is megjelenhetnek a repertoárban.

Az Origin PC viszont már egy sokkal frissebb, de meglehetősen sikeres vállalat, amely 2009-ben alapult, nem sokkal azután, hogy a Dell felvásárolta a gamer konfigurációiról híres Alienware-t, a távozó munkatársak pedig megalapították az Origin PC-t. Az Origin PC többféle asztali- és mobil konfigurációt kínál, amelyekben egyedi hardverek is lapulnak, valamint egyedi festéssel is büszkélkedhetnek, így az összkép meglehetősen vonzó. Nem is csoda, hogy a vállalat felkeltette a Corsair érdeklődését.

Hogy a tranzakció során pontosan mekkora összeg cserél gazdát? Erről sajnos nincs információ, ugyanis mind a Corsair, mind pedig az Origin PC privát vállalkozás, így az efféle dolgokról nem beszélnek.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap