A Computexen mutatkozik be az Nvidia Pascal sorozata?

A SweClockers szerint erre lehet számítani, viszont az új videokártyák kereskedelmi forgalomban majd csak később válhatnak elérhetővé – szeptember környékén.

A Computexen mutatkozik be az Nvidia Pascal sorozata?

A SweClockers információi szerint az Nvidia a június folyamán megrendezésre kerülő Computex 2016 alkalmával ránthatja le a leplet következő generációs GeForce GTX sorozatú videokártyáiról, amelyek már a Pascal architektúra köré épülnek. A shownak idén is Tajvan fővárosa, Tajpej ad helyet, méghozzá 2016. május 31-től egészen 2016. június 4-ig.

Az informátorok szerint a Computex alkalmával még nem biztos, hogy sor kerül konkrét rajtra, azaz jó eséllyel csak formálisan mutatkozik be az új GPU mikro-architektúra, vagyis az új grafikus processzorok köré épülő videokártyák ekkor még nem feltétlenül kerülnek kereskedelmi forgalomba. Utóbbit erősítheti az az információ, ami ugyancsak a SweClockers forrásaitól származik, és arról számol be, hogy problémák nehezítik a Pascal GPU-k gyártását.

A probléma forrása az, hogy a TSMC 16 nm-es FinFET gyártástechnológiával dolgozó üzemegységei nehezen pörögnek fel, a szerződéses bérgyártó dolgát pedig tovább nehezíti, hogy a Tajvant sújtó földrengés is nagyobb károkat okozott egyes gyárakban, mint azt korábban gondolták. A nehézségek miatt a Pascal alapú grafikus processzorral szerelt videokártyák konkrét rajtja akár szeptember végére, vagy még későbbre is csúszhat – de ez egyelőre csak feltételezés, semmi több.

Egyelőre az is rejtély, hogy pontosan melyik Pascal alapú GPU mutatkozik be először. Egyesek a teljes funkcionalitású csúcs GPU, a GP100-as modell érkezését várják, míg mások szerint inkább a teljesítmény szegmensbe szánt GP104-es GPU-t küldheti harcba elsőként a cég. Az új videokártyák típusjelzéseivel kapcsolatban szintén nagy még a homály, így érdekes lesz látni, pontosan mi következik a GeForce GTX 900-as sorozat után.

A Computex közeledtével egészen biztosan tisztulni fog a most még meglehetősen homályos kép, és az is egészen biztos, hogy a Computexen szó esik majd a következő generációs Nvidia grafikus processzorokról, még ha a konkrét rajtra nem is kerül sor.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward