A Computexen debütálhat a RYZEN család harmadik generációja

A Gigabyte egy privát rendezvényen beszélt erről, ám a diák kiszivárogtak, így néhány információról most lehull a lepel.

A Computexen debütálhat a RYZEN család harmadik generációja

Az AMD harmadik generációs RYZEN processzorai várhatóan a jövő évi Computex alkalmával mutatkoznak be, legalábbis erre utal az a dia, amely a Gigabyte privát rendezvényéről szivárgott ki nemrégiben. A ZEN 2 architektúra köré épülő processzorok a Matisse kódnevet kapják, és egy új lapkakészlet is érkezik melléjük, amely nem túl meglepő módon az X570-es jelölést viseli. Természetesen „B” sorozatú lapkakészlet is bemutatkozhat majd, ami a B450 utódjaként érkezik, de erről egyelőre még nincs konkrét hír.

Galéria megnyitása A kiszivárgott dia Sajnos az új processzorok esetében magszámról még nem érkezett információ, így csak a találgatásokra hagyatkozhatunk: a legnépszerűbb tippek szerint 12 vagy 16 aktív processzormagot kaphatnak a csúcsmodellek. A következő generációs RYZEN processzorok a második generációs EPYC processzorok újítását, a PCI Express 4.0-s hubot is megkapják, így a klienspiacon ez a platform lesz az első, amely PCIe 4.0-s szabványra támaszkodik. Az új processzorok esetében megmaradhat a visszamenőleges támogatás is, tehát a 300-as és 400-as sorozatú lapkakészlettel szerelt alaplapokkal is használhatjuk majd őket, igaz, ehhez minden esetben BIOS frissítésre lesz szükség. A PCI Express 4.0-s támogatásról utóbbi esetben persze le kell majd mondani, ám ez az esetek többségében nem lesz vállalhatatlan kompromisszum.

Az új PCI Express implementáció, illetve az egyéb újítások miatt valamivel drágábbak lehetnek majd az 500-as sorozatú lapkakészlettel szerelt deszkák, mint előző generációs társaik, ám a visszamenőleges kompatibilitásnak köszönhetően előző generációs alaplapot is lehet majd választani hozzájuk.

Hogy utóbbi esetben a PCI Express 4.0-s támogatáson felül milyen egyéb extrákról kell majd lemondani? Ez majd csak jövőre, a Computex környékén derülhet ki teljes bizonyossággal.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap