A ChangXin lett Kína első hazai DRAM gyártója

A tervek szerint az aktuális termelést jövőre megduplázzák, utána pedig újabb gyártósorok is elindulnak.

A ChangXin lett Kína első hazai DRAM gyártója

Kínának elég fontos lett az utóbbi időben, hogy házon belül tudjon előállítani különböző félvezetőipari termékeket, amelyekre a hazai gazdaságnak nagy szüksége van, így egyebek mellett a DRAM és a NAND Flash lapkák fejlesztése is gőzerővel folyik, a munkának pedig már bőven vannak részeredményei. Ezúttal a DRAM piaci törekvésekről érkezett némi információ, amely alapján úgy tűnik, már meg is indult a DRAM lapkákat tartalmazó szilícium ostyák szállítása.

Galéria megnyitásaAz első ezen a téren egy 2016-ban alapított startup lett, amely anno még „Innotron Memory” név alatt kezdte meg a munkát, mára azonban ChangXin Memory Technologies néven tartják számon. Ez a vállalat a legfrissebb bejelentés szerint megkezdte az országon belülre szánt DRAM chipek gyártását.

Jelenleg még csak 20 000 szilícium ostya készül havi szinten, amelyeknél 10 nm-es osztályú gyártástechnológiát használnak – utóbbi kifejezés jó eséllyel 17, 18 vagy 19 nm-es konkrét csíkszélességet takarhat. Az első memóriachipek LPDDR4 és DDR4 szabványúak, kapacitásuk pedig 8 Gb.

A fejlődés persze nem áll meg: a ChangXin vezetése most úgy látja, a következő év második negyedévében sikerül majd megduplázni a termelést, így havi szinten már 40 000 szilícium ostya hagyhatja el az üzemet, ugyanis addigra beüzemelik a többi gyártósort is. A Fab 1 mellett további két üzemet is csatasorba állíthat a vállalat, így a termelés még magasabb szintre emelkedhet a nem is oly távoli jövőben. A ChangXin tervei szerint a DRAM gyártásnál a Stacked Transistor dizájn mellett teszik le a voksukat, ami a manapság néhány gyártónál alkalmazott Trench Transistor dizájnhoz képest kisebb sűrűséggel kecsegtet, viszont kevésbé komplex a gyártása.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap