A Broadcom vezetője is az iPhone csúszásáról beszél

A vállaltnak átmenetileg pénzügyi kiesést jelent majd az Apple mobiljainak a késése.

A Broadcom vezetője is az iPhone csúszásáról beszél

Az idei év több mobilgyártó számára is nagyon nehezen indul a világjárvány miatt, amit a koronavírus okoz. És az Apple a jelek szerint különösen érzékenyen érintett ebben az ügyben, ugyanis már szinte biztosra lehet venni, hogy a következő generációs iPhone nem tud majd a tervezett időben pályára lépni.

Több forrásból is érkeztek már olyan információk az elmúlt hónapokban, amik az Apple következő generációs okostelefonjának a csúszásáról szólta. Most pedig először kaptunk ezzel kapcsolatban hírt hivatalos helyről, bár csak közvetetten. A Broadcom első embere, Hock Tan nyilatkozott ezzel kapcsolatosan, amikor a vállalat negyedéves eredményeiről, valamint a további kilátásokról beszélt.

Az Apple a Broadcom egyik legnagyobb ügyfele, és Hock Tan arról nyilatkozott, hogy a „nagy kliense” jelentős gyártási csúszással számol jelenleg. És, hogy ez miért fontos a Broadcom számár? Nos, emiatt a vállalatnak azzal kell számolnia, hogy a pénzügyi eredményei a harmadik negyedévben elmaradnak majd a korábban várttól. A júliustól szeptemberig tartó időszakban a vállalat így szerényebb bevételre számíthat az Apple miatt.

Galéria megnyitása

Általában júliusban szokott beindulni a soron következő iPhone-ok gyártása, de ez valószínűleg idén nem így lesz. Talán csak valamikor augusztusban kezdődhet majd el az Apple új okostelefonjainak a gyártása. És ez okozhat némi átmeneti zavart a Broadcom pénzügyeiben, amivel korábban nem számoltak. De persze egyébként nemcsak a Boradcom, hanem a vállalat más partnerei is hasonló cipőben járhatnak majd.

A Broadcom vezetője valószínűleg azért beszélt erről már most, hogy elkerülje a befektetők várható nyugtalanságát. Az Apple a csúszást követően már valószínűleg teljes gőzzel fogja termelni az iPhone következő generációját, és így helyre állhat majd a rend a Broadcom forgalmában is az év végére. A negyedik negyedévben a cég már szép bevételt vár a vezeték nélküli komponensek ágazatából, amiért az Apple jelentős részben felel.

Az Apple a jelenleg információk szerint talán szeptember legvégén indíthatja majd az új iPhone-ok forgalmazását, de ez tűnik a legpozitívabb forgatókönyvnek. Sokan inkább októberi debütálást valószínűsítenek. A cégnek a legfontosabb az, hogy az ünnepi időszakról ne csússzon le, ekkor ugyanis egészen döbbenetes mértékben szokott emelkedni az iPhone-ok eladási mutatója, és nem ritka, hogy piacvezetőként végez a negyedik negyedév során.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap