A Bohemia Interactive nyilatkozata

Részletes nyilatkozatot tett közzé a letartóztatott ArmA 3 fejlesztők ügyében a Bohemia Interactiv.

A Bohemia Interactive nyilatkozata

Az ArmA 3 Fejlesztője, a Bohemia Interactive új hivatalos nyilatkozatot tett közzé a két Lemnos szigetén kémkedésért letartóztatottmunkatársuk ügyével kapcsolatban. A nyilatkozat a következőképp szól:

"Rengeteg spekuláció terjed az interneten a történtekről múlt vasárnap óta, amikor is két Bohemia Interactive munkatársat letartóztattak Görögországban, Lemnos szigetén. A pletykák arról szólnak, hogy tiltott katonai területekre léptek be, ill. katonai bázisokról készítettek fotókat az ArmA 3 című PC-s játékhoz, ami cégünknél  jelenleg fejlesztés alatt áll. Még jóval a hivatalos vádemelés előtt, csupán pár órával azután, hogy a helyi rendőrség letartóztatta munkatársainkat a médiában több helyen is azonnal azt kezdték sugallni, hogy kémkedésről van szó, és másnap már az ArmA 3 is szóba került.

Miután a helyszínre utaztam, és személyesen találkoztam mindkettőjükkel, és ügyvédjükkel is, aki részletesen ismeri a görög hatóságok nyomozati anyagait biztosíthatok mindenkit arról, hogy ezek a gyanúsítgatások teljesen megalapozatlanok. Ezek a munkatársak, barátaink Ivan Buchta és Martin Pezlar turistaként látogattak a szigetre. Azért akartak itt vakációzni, mert az elmúlt két év munkája során érdekelni kezdte őket az ArmA 3-ból megismert sziget.

Közterületeken készítettek fotókat és videókat, ahogyan ezt sok más turista is teszi, aki azért érkezik oda, hogy Görögország szépségét és vendégszeretetét élvezze. A felvételek között volt egy rövid videó, amelyet akkor készítettek, amikor a nemzetközi repülőtér körüli főúton áthaladtak, ezen a felvételen rövid időre látható néhány hangár és pár épület a távolban. Eléggé valószínű, hogy rengeteg turistának vannak hasonló felvételek a birtokában, mint amilyeneket Ivan és Martin készített, és nem is tudnak róla, hogy ezzel magukat és családjukat milyen veszélynek teszik ki.

Őszintén reméljük, hogy ez az egész szituáció nem több, mint egy szerencsétlen félreértés. Lemnos szigete a játékban már majdnem elkészült, és nagyon távol áll attól, hogy a valódi másolata legyen. Erősen módosítottuk, hogy illeszkedjen a játék háttértörténetéhez, amely 2035-ben játszódik. A játékbeli sziget mérete csak 75%-a a valódinak, és nincsenek rajta olyan katonai létesítmények, mint a valódi Lemnoszon.

A helyzet összegzése:

[list type="unordered"]

[*]Turistaként látogattak a szigetre, hogy ott töltsék a vakációt.

[*]Nem léptek be semmilyen katonai területre.

[*]Nem készítettek felvételeket semmilyen katonai létesítményről, amely az ArmA 3-ban szerepel.

[/list]

Martin és Ivan, akiket jelenleg Mytilene-ben tartanak fogva a következőket üzenik rajtunk keresztül barátaiknak és családjuknak:

"A körülmények kemények, de akikkel találkoztunk megfelelően és korrektül bánnak velünk. Egy teljesen abszurd félreértésről van szó, amely bizonyára gyorsan tisztázódik. Sokat gondolunk rátok, ne veszítsétek el a fejeteket és ne aggódjatok miattunk. Reméljük hamarosan találkozunk."

Elnézést kérünk minden késedelemért, és a kommunikáció hiányáért ebben az ügyben. Jelenleg minden erőfeszítésünk arra irányul, hogy Ivánt, Martint és családjaikat támogassuk, és biztonságban hazahozzuk a fiúkat. Bebörtönzött kollégáinkkal kapcsolatban bármiféle támogatást szívesen fogadunk."

 

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward