A Battlefield 1942 másolatát próbálják eladni Steamen

A Tank Battlegrounds láthatóan mindent a DICE játékából lop, mégis fent van Steamen.

A Battlefield 1942 másolatát próbálják eladni Steamen

Egy érdekes játékra figyeltek fel szemfüles látogatók a Steamen. Az anyag neve Tank Battlegrounds, és a leírás szerint egy "második világháborúban játszódó FPS-nézetes játék". Valójában azonban nem másról van szó, mint a Battlefield 1942 színtiszta másolatáról.

Annyira amatőr a próbálkozás, hogy még az előzetes is a Battlefield 1942 eredeti előzetese, csak éppen ügyetlenül megvágva, hogy ne látszódjon a végén a cím és a logó.

Még a screenshotok is az eredeti játékból származnak, sőt, a "készítők" még arra sem figyeltek, hogy a leírást megváltoztassák: "A győzelemhez csapatmunkára van szükség a Battlefield 1942-ben" - olvasható, vagyis a hivatalos szöveget másolták be, de a játék címét már elfelejtették átjavítani.

A Steam áruházában felbukkant anyagot egy kínai stúdió "készíti", aminek az egyik munkatársa válaszolgat ugyan kérdésekre a játék fórumaiban, de ezen kívül nincs semmilyen aktivitása a Steamen, pedig a fiókja már több mint egy éve létezik.

Azt jelenleg nem tudni, hogy a Tank Battlegrounds egyébként ténylegesen egy önálló játék-e, ami "csak" ellopja a Battlefield 1942 különböző grafikai elemeit, az mindenesetre biztos, hogy legalább a Steamen látható screenshotok nem a Battlefield 1942 eredeti, hivatalos screenshotjai, hanem a "fejlesztők" maguk készítették azokat.

A kérdés persze az, hogy egyáltalán hogy kerülhetett fel a játék a Steamre. A Valve még tavaly jelentette be, hogy leveszi a kezét az áruházról (már ami a moderálást illeti), és mindent felenged, ami nem trollkodás és nem illegális. Na, most a Tank Battlegrounds legalább asseteket biztosan lopott, de talán egy egész játékot is, szóval minden bizonnyal illegális.

Mindenesetre megjelenési dátumnak május 30-a van írva, úgyhogy ha mást nem, legkésőbb akkor kiderül, hogy miről is van szó.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap