A 3 nm-es termelés felfuttatásán dolgozik a TSMC csapata

A nagy tajvani félvezetőipari bérgyártó óriási tempót diktál fejlesztések terén, de a végrehajtás is példa értékű, ugyanis remekül tudják tartani az előzőleg kitűzött útiterv által ígért bevezetéseket.

A 3 nm-es termelés felfuttatásán dolgozik a TSMC csapata

A TSMC háza táján már éppen zajlik a 2 mn-es csíkszélességre hangolt üzem építése, valamint az új gyártástechnológia fejlesztésével kapcsolatos mérnöki munka is megindult, igaz, az újdonság majd csak évek múlva kerül bevetésre, de a tempót látva erősen valószínű, hogy sikerül majd tartani a belsős útiterveket.

Galéria megnyitásaEnnél hamarabb látatjuk viszont az első olyan termékeket, amelyek már 3 nm-es csíkszélességgel készülő komponenseket tartalmaznak, ugyanis ezek sorozatgyártása már 2022 folyamán megindulhat.

A friss iparági információk alapján a TSMC szakemberei jelenleg azon (is) fáradoznak, hogy előkészítsék a 3 nm-es csíkszélességgel dolgozó üzemegységeket, amelyeken majd a sorozatgyártás zajlik majd. A tömegtermelésbe állítás persze még egy picit messze van, hiszen erre 2022 folyamán kerül sor, első körben pedig azonban csak havi 55 000 darab 300 milliméteres szilícium ostya hagyhatja el a futószalagot. Később, valamikor 2023 folyamán már szintet lép a gyártás, így az említett mennyiség közel dupláját, havi 100 000 szilícium ostyát tudnak majd legyártani.

Érdekesség, hogy a 3 nm-es tömegtermelés beindításához szükséges összes felszerelés rendelkezésre áll már most is, vagyis az EUV levilágítással dolgozó gépekből sincs hiány, így már csak a szakemberek gyorsaságán, illetve az előzőleg lefektetett belsős útiterv iránymutatásain múlik, pontosan mikor indul meg a tömegtermelés a szóban forgó node-on. Az elkövetkező hónapok folyamán remélhetőleg több fontos részlet is napvilágot láthat az új gyártástechnológia tulajdonságaival kapcsolatban, természetesen hivatalos forrásból.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap