A 17. századi London térképe 3D-ben

A Pudding Lane csapata lett a Crytek egyetemistáknak meghírdetett Off the Map versenyének győztese

A 17. századi London térképe 3D-ben

Egyetemisták egy csapata elkészítette a 17. századi London gyönyörű 3D-s reprezentációját, amely még az 1666-os nagy tűzvész előtti állapotokat mutatja. A projekt, melyet a De Montfort University Pudding Lane Productions névre hallgató csapata készített lett az első a Crytek, a British Library és a GameCity "Off the Map" című versenyén, melynek lényege az volt, hogy a CryEngine 3 segítségével kell interaktív környezetet alkotni.

A Pudding Lane Joe Dempsey, Dominic Bell, Luc Fontenoy, Daniel Hargreaves, Daniel Peacock és Chelsea Lindsey másodéves hallgatókból áll, akik a British Library történelmi térképei és metszetei segítségével hozták létre a 17. századi London részletgazdag mását.

A zsűri egyik tagja, Tom Harper, aki egyben a British Library térképészeti részlegének kurátora elmondta, hogy a hallgatók által létrehozott látképek némelyike simán beleillene egy hollywoodi produkcióba.

"A város felett elterülő köd effekt briliáns, és nagyon odafigyeltek a London Bridge apró részleteire is, a Queenhithe folyó feletti fa szerkezeteire, még a csillogó ablakkeretekre is. Nagy örömömre szolgált, hogy a Pudding Lane csapata a British Library csodálatos térképgyűjteményének - amely virtuális világok tárháza - néhány darabját új célokra tudta felhasználni ilyen alapossággal."

Chelsea Lindsey, a csapat vezetője elmondta, hogy örül, hogy elképzeléseiket sikerült megvalósítaniuk, és hogy kemény munkájuknak meglett a gyümölcse. A verseny 2013 január 18-án vette kezdetét, és augusztusban ért véget, de a csapat műve már júniusban elkészült. Születésének részleteiről a Pudding Lane blogján található még több információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward