A 14 nm-es lépcsőt sem mellőzi az Nvidia?

Fura iparági pletykák röppentek fel, amelyekben lehet némi logika.

A 14 nm-es lépcsőt sem mellőzi az Nvidia?

Meglehetősen érdekes pletyka röppent fel a minap, amely alapján úgy tűnik, az Nvidia a 14 nm-es lépcsőt sem hagyja majd ki azon az úton, ami a 10 nm alatti csíkszélességgel dolgozó gyártástechnológiák felé vezet. Az Nvidia háza táján jelenleg a 16 nm-es FinFET gyártástechnológia tekinthető a legfrissebbnek, amely a TSMC üzemeiben áll a cég rendelkezésére.

Ha hihetünk a különböző forrásoknak, érkezhetnek a nem is oly távoli jövőben olyan Pascal architektúra köré épülő grafikus processzorok is, amelyek már nem 16 nm-es, hanem 14 nm-es csíkszélességgel készülnek. Legalábbis a kiszivárgott információk erre utalnak: szerintük az említett váltás érdekében az Nvidia már tárgyalásokat is folytatott a Samsung Electronics illetékeseivel, vagyis a szóban forgó grafikus processzorok a Samsung üzemeiben készülhetnek.

Az egyelőre nem világos, hogy a 16 nm-ről 14 nm-re történő átállás csak néhány, eddig még be nem jelentett terméket érint-e, vagy a teljes Pascal alapú GeForce családra kiterjed. Utóbbira már volt példa a 65 nm-ről 55 nm-re történő váltás során, szóval nem lenne szokatlan a lépés.

Amennyiben pontosak a Reuters értesülései, a Samsung-gyártmányú, 14 nm-es FinFET gyártástechnológiával készülő Pascal GPU-k termelése még az év vége előtt megindulhat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward