96-rétegű QLC NAND Flash chipek a Toshibától

Az új lapkák segíthetnek az egyre nagyobb mennyiségben keletkező adatok tárolásában, felhasználásában és valós idejű elemzésükben is.

96-rétegű QLC NAND Flash chipek a Toshibától

A Toshiba és a Western Digital fejlesztői közös összefogással egy új, 96 rétegből álló BiCS Flash memórialapkát készítettek, amelynek alapját már nem a TLC, hanem a QLC technológia adja, vagyis a NAND Flash cellák egyenként nem három, hanem négy bitnyi adat tárolására képesek.

A QLC NAND Flash technológia segítségével jelentősen növelni lehet a NAND Flash memóriachipek adatsűrűségét, hiszen egy cella 33%-kal több adat tárolására válik képes annak köszönhetően, hogy az eltárolható bitek száma háromról négyre növekszik. A QLC NAND Flash technológia segítségével már 1,33 Tb-es adattároló kapacitás is elérhető lesz egyetlen 96-rétegű lapkával, ami komoly előrelépés.

A Toshiba szerint az IoT eszközök, a mobilterminálok, az adatközpontok és egyéb piaci szegmensek miatt egyre több adat jön létre, valamint az adatok valós idejű felhasználása és elemzése iránti igények is egyre növekednek, ami új kihívás elé állítja az adattárolók szegmensét. Éppen ezért a merevlemezeknél gyorsabb, nagyobb adattároló kapacitású meghajtókra van szükség, erre az igényre pedig megoldást jelenthetnek a 96-rétegű QLC BiCS Flash memórialapkák.

Az új memórialapkák első mintapéldányai szeptembertől kezdve elérhetőek lesznek az SSD és az SSD vezérlő gyártók számára, ám az új memórialapkák sorozatgyártása majd csak a következő év folyamán indulhat meg. Az újdonságokkal kapcsolatban az augusztus 6-tól 9-ig megrendezésre kerülő 2018 Flash Memory Summit alkalmával további részleteket is elárulnak majd a fejlesztő, így remélhetőleg a lapkák teljesítményéről és strapabíróságáról is lehullhat a lepel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward