8K-s LCD TV 1024 zónára osztott háttérvilágítással

Az AU Optronics egyik legfejlettebb paneljét tartalmazó televíziók várhatóan még a 2020-as Tokiói Olimpia előtt megjelenhetnek.

8K-s LCD TV 1024 zónára osztott háttérvilágítással

Az AU Optronics a héten mutatta be legfejlettebb 8K Ultra-HD kijelzőjének prototípusát, amely egy csúcskategóriás LCD televízióban kap helyet. A gyártó újdonsága hatalmas, 85 hüvelykes képátlóval büszkélkedik, maximális fényerőssége pedig igen magas, hiszen 2000 cd/m2-es értékről beszélhetünk. Arról egyelőre sajnos nem esett szó, hogy az új kijelző pontosan mikor kerül kereskedelmi forgalomba, az viszont biztosnak tűnik, hogy idővel feltűnik a gyártók televíziókínálatában.

A szóban forgó UHD ALCD panel különlegessége a fentebb említett paraméterek mellett az, hogy a 7680 x 4320 pixel felbontású panel mögött speciális, Full-Area Local Dimming típusú háttérvilágítás dolgozik, amelynek fényerőssége zónánként módosítható annak érdekében, hogy a kép minél szebb, minél valósághűbb lehessen. A FALD háttérvilágítás ebben az esetben nem kevesebb, mint 1024 zónából áll, azaz a panel tipikus kontrasztaránya igen magas lehet – arról sajnos nem tesz említést a közlemény, hogy pontosan milyen értékre számíthatunk. A prototípussal kapcsolatban egyéb területeken is szűkszavú a vállalat, ugyanis a maximális képfrissítési rátával, illetve egyéb tulajdonságokkal kapcsolatban sem osztott meg részleteket. Az viszont biztos, hogy az új panel mellé jár HDR támogatás, ám ennek pontos típusát szintén homály fedi.

Mivel egy hatalmas képátlójú, nagy felbontással rendelkező, fejlett háttérvilágítással ellátott megoldásról van szó, egészen biztosan borsos árcédulát aggatnak majd a vele felszerelt televíziókra, hiszen a FALD háttérvilágítás már önmagában is drága. A legtöbb gyártó egyébként a 2020-as Tokiói Olimpia előtti időszakra időzíti 8K-s televízióinak és paneljeinek piacra dobását, így nincs kizárva, hogy az AU Optronics új terméke is elérhetővé válhat ebben az időszakban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap