8K-s 5G támogatású TV-t készíthet a Huawei

Egy ilyen készülékben több lehetőség lenne, mint azt sokan elsőre gondolnák.

8K-s 5G támogatású TV-t készíthet a Huawei

A Huawei elképesztően nyomul előre a mobilpiacon és a hálózati eszközök területén is szépen szerepel a támadások ellenére, és eközben próbál érvényesülni a noteszgépeivel is, ráadásul a viselhető kiegészítők és a tabletek szegmensében is jelentős szereppel bír. Most pedig úgy fest, hogy már televízióval is előrukkolna, mint például a Xiaomi vagy a LeEco.

A Nikkei Asian Review szaklap iparági forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Huawei egy olyan tévékészüléken dolgozik, ami egészen lenyűgöző technológiai megoldásokat állíthat hadrendbe a nézők szórakoztatása érdekében. A kínai alakulat állítólag rögtön egy olyan televízióval robbanna be a számára még új piacra, ami 8K-s felbontást támogató panellel lenne felvértezve, és megtalálható lenne benne egyebek mellett még egy 5G hálózati modem is. A Huawei már kettő olyan okostelefont is készített, ami 5G támogatást biztosít (Mate 20 X 5G és Mate X), valamint van CPE egysége is a fogyasztók számára, tehát szépen alakul a kínálata, és egyre több tapasztalattal rendelkezik. A megszerzett tudást felhasználva pedig ismeretlen vizekre evezhet, hiszen 5G-t TV-vel eddig még senki nem állt elő.

Galéria megnyitása

Azt nagyon sokszor hallottuk már, hogy az 5G nem feltétlenül az okostelefonoknak szól, hanem ez már sok más eszközben lehetőséghez juthat majd a jövőben, és a Huawei televíziója egy igazán kiváló példa lehet erre. Az 5G hálózati modem televízióba integrálása kapcsán valószínűleg mindenki arra asszociál azonnal, hogy ezt kihasználva villámgyorsan, valós időben lehet majd tartalmakat beszerezni, streameket fogyasztani, filmeket nézni online forrásokból. És amennyiben megfelelő hálózati támogatásban részesül egy 5G-s modem, akkor elegendő tempóra lehet képes akár 8K-s felvételek beszerzéséhez is.

Viszont tovább gondolva a koncepciót, ez a készülék akár arra is képes lehet, hogy otthoni hálózatok központjaként szolgáljon, és az 5G-n érkező internetet továbbossza a hozzá Wi-Fi-n keresztül kapcsolódó többi eszköz számára, így például okostelefonoknak, noteszgépeknek vagy akár intelligens lakáskiegészítőknek. És még az sem zárható ki, hogy játékstreaming platformok révén a gamereket is megörvendeztethetné a Huawei. Az 5G-t például a OnePlus korábban azzal demonstrálta, hogy távoli szerverről lehetett a prototípus okostelefonon tökéletes gördülékenységgel játszani, ez pedig ugyanolyan jól működhetne egy TV-vel is, csak már jobb élményt biztosító méretben.

Mivel a Huawei lényegében minden hálózati komponenst készít az 5G hálózatok számára, így pontosan tisztában lehet azzal, hogy milyen lehetőségek rejlenek a technológiában, és gond nélkül tud kísérletezni is a különböző fejlesztésekkel. És úgy tűnik, hogy a vállalat meg is próbálja kihasználni a helyzetét, és aktíva keresi annak a lehetőségét, hogy a lehető legjobban gyökeret tudjon ereszteni a dinamikusan alakuló 5G érában. Az persze kérdéses, hogy a cég honnan fogja beszereznie ehhez a termékhez a 8K-s panelt, ilyet ugyanis kevés gyártó készít fogyasztói termékek számára (pl. Samsung, AU Optronics), de minden mást képes házon belül megoldani.

Galéria megnyitása
8K-s televízió a Samsung előadásában

Hogy mennyibe kerülhet majd mindez? Nos, azt jelenleg még megtippelni is lehetetlen, hiszen a Huawei soha korábban nem csinált még televíziót, és eleve alig lehet kapni 8K-s TV-t jelenleg, így jóformán nincs is mihez viszonyítani. (A Sony MASTER Series Z9G és a Samsung Q900 85 colos képátlóval és 8K felbontással 13 és 15 ezer dollárt kóstál, de akadnak más méretű megoldások is.)

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap