8K lejátszást támogató tévécsalád a Xiaomitól

A Mi Full Screen TV Pro széria kiváló lehetőséget nyújt elképesztően jó áron.

8K lejátszást támogató tévécsalád a Xiaomitól

A Xiaomi általában az okostelefonjainak köszönhetően ismert márka, de a televíziói és asztali lejátszói is sokéves múltra tekintenek vissza. Nagyon régóta, és ennek köszönhetően kiemelkedő rutinnal készít televíziókat a Xiaomi, és most a Mi Full Screen TV Pro esetében egy olyan új hardvert vet be, ami minden korábban használtnál erősebb.

A Mi Full Screen TV Pro sorozat arról kapta a nevét, hogy egészen elképesztően vékony a káva a megjelenítő körül. A Xiaomi elmondása szerint a készülékek hasznos felülete mérettől függően elérheti akár a 97 százalékot is, szóval tényleg csak leheletnyi a keret. A Mi Full Screen TV Pro összesen három méretben lesz jelen állás szerint megvásárolható, készül belőle 43, 55 és 65 hüvelykes képátlóval szolgáló variáns is. Mindegyik megoldás azonos felbontással dolgozik, 3840 x 2160 képpont kelti életre a készülékek felületét. Nagyon szélet betekintési szögeket emleget a Xiaomi, és a HDR10 támogatással is számolni lehet.

Galéria megnyitása

A szerkezet a bevált PatchWall rendszert futtatja megtoldva a Xiaomi saját mesterséges intelligenciájával, digitális asszisztens szolgáltatásával, a XiaoAI-val. Fontos a szoftveres fronton, hogy lehet sok alkalmazás közül választani, és az okosotthon központja ként is lehet használni a Mi Full Screen TV Prót, mivel támogat olyan kapcsolódási felületet, amivel Dolgok Internete eszközökkel képes kommunikálni, vezérelhet az ilyen készüléket. A hangrendszer elvileg minden masinában azonos, egy összesen 16 wattos teljesítményű sztereó rendszerrel lehet számolni. És ezen a téren lesz DTS hang, valamint Dolby Audio támogatás is.

Galéria megnyitása

A vállalat szakemberei egy új generációs Amlogic rendszerchipet alkalmaznak a Mi Full Screen TV Próban, aminek elvileg még a fejlesztéséhez is hozzájárultak. A T972 jelöléssel ellátott lapka egészen modern ahhoz képest, hogy milyen egységek bukkannak fel néha a televíziókban, ez már 12 nanométeres, és 1,9 GHz-es, Cortex-A55 egységek dolgoznak benne négyfős csokorban, egy Mali-G31 MP2 integrált GPU-val megtoldva. Az előzőekben használt chiphez képest 63 százalékos lesz a tempóelőny 55 százalékkal jobb hatékonyság mellett. A Xiaomi egy kilencedik generációs képi feldolgozó processzorról tesz itt említést, ami lehetőséget nyújt már a 8K UHD felbontású offline mozgóképfelvételek lejátszására is megfelelő formátum (H.265 és VP9) mellett. A rendszermemória 2 GB-os, a háttértár pedig alapjáraton 32 gigabájttal szolgál, de lehetőség lesz külső adathordozók csatlakoztatására.

A specifikáció néhány apró részlete még nem egészen tisztázott, de az például biztos, hogy a Wi-Fi kapcsolódási lehetőség támogatott, méghozzá kétsávos, 802.11/a/b/g/n/ac szabványoknak megfelelően, és van Bluetooth is, ami például a vezérlésnél és a hangszórók társításánál is kihasználható lesz. Fizikai csatlakozókból 3 darab HDMI biztosan van, és az egyik ARC támogatású, adott egy S/PDIF, egy Ethernet, és persze kettő teljese értékű USB is akad.

A vékony keretes Mi Full Screen TV Pro körül alumínium ötvözetből lett kialakítva, és a ház jelentős része egyébként is fémből van, így például a talp is ebből készült; és így nyújt megfelelő tartást a különböző méretű szerkezetek számára egyaránt. Persze nincsen akadálya a falra rögzítésnek sem, egy szabványos konzollal pillanatok alatt feltehető bárhová a televízió, ahol akad elegendő hely, hiszen a nagyobb eszközöknek az elrendezése néha már nehézségekbe ütközhet. A tévék hátoldala 3D kevlár dizájnt kapott, a megjelenésre még ezen a ponton is próbált ügyelni a vállalat.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Mi Full Screen TV Pro széria hihetetlenül olcsó lesz annak ellenére, hogy egészen jó képességek jellemzik. A 43 colos képátlóval rendelkező modell nagyjából 210 dollárnak megfelelő összeget fog kóstálni, az 55 hüvelykes kivitel 340 dollár körül áll rajthoz, és a 65 colos óriás is csak 480 dollárt kóstál majd. A készülékek Kínában a napokban kerülnek a boltokba, és később szélesebb körben is hozzáférhetővé válhatnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap