85%-ban újrahasznosított anyagokból készült a legújabb Philips monitor

És nem csak a műanyag alkatrészeket készítették újrahasznosított anyagokból, hanem a monitor csomagolását is – utóbbinál azonban már 100%-os az arány.

85%-ban újrahasznosított anyagokból készült a legújabb Philips monitor

A Philips egy költséghatékony 24 hüvelykes Full HD monitort mutatott be, amelynek házát, illetve műanyag alkatrészeit 85%-ban újrahasznosított műanyagok felhasználásával gyártották le annak érdekében, hogy a környezetterhelést csökkenthessék. Az IPS alapú újdonság kifejezetten költséghatékony megoldásnak ígérkezik a maga 179 eurós árával, „felszereltsége” azonban így is bőven kielégítő, azaz ideális választás lehet költséghatékony rendszerekhez elsődleges vagy másodlagos monitorként is, elsősorban irodai környezetben. Az új monitor a 241B8QJEB típusjelzést kapta.

Galéria megnyitása

A 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező IPS panel egy 8-bites megoldás, ami 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes. Az 1920 x 1080 pixeles felbontás mellé ebben az esetben 5 ezredmásodperces válaszidőt, 250 cd/m2-es maximális fényerősséget, 1000:1 kontrasztarányt, valamint 60 Hz-es fix képfrissítési rátát kapunk. A 93 PPI-s képpont-sűrűséggel rendelkező panel matt felületet kapott, színhűségére pedig jellemző, hogy az NTSC színteret 89,9%-ban, az sRGB színteret pedig 103,8%-ban képes lefedni. A videó bemenetek között egy DVI-D, egy DisplayPort 1.2-es és egy HDMI 1.4-es port sorakozik, de ezeken felül két USB 2.0-s és két USB 3.0-s portot, egy fejhallgató kimenetet, egy audió bemenetet, illetve két darab 2 W-os fedélzeti hangszórót is rejt a ház. Az egyik USB 3.0-s port még a gyorstöltést is támogatja.

A villódzás-mentes háttérvilágítás és a csökkentett kékfény-kibocsátás jóvoltából hosszabb idő után is kevésbé fáradnak el szemeink a monitort nézve, mint a hagyományos kijelzők előtt. A kényelmet és a hatékony használatot segíti a Smart ErgoBase állvány is, ami a kijelző döntését (-5/+30 fok), elforgatását (+/-90 fok), magasságának állítását (0-150 mm) és pivot/portré módba történő elforgatását egyaránt lehetővé teszi. Jó hír, hogy a monitor hátuljára VESA 100-as furatok is kerültek, amelyek a fali konzol, illetve a flexibilis kar alkalmazását segítik. Maga a monitor egyébként 540 milliméter széles, 504 milliméter magas és 206 milliméter mély, tömege pedig 4,97 kilogramm. Az állvány eltávolításával már csak 540 milliméteres szélességgel, 323 milliméteres magassággal és 50 milliméteres mélységgel kell számolnunk, a tömeg pedig 3,37 kilogrammra csökken.

Galéria megnyitása

Az áramtalanító kapcsolóval is ellátott monitor 13 W-ot fogyaszt normál üzemmódban, ECO módban azonban 10 W-tal is beéri. Csomagolása teljes egészében újrahasznosított anyagokból készül, ami még tovább csökkenti a környezetterhelés mértékét. Megjelenésére január folyamánszámíthatunk, ára pedig 179 eurónak megfelelő összeg lesz, ahogy azt hírünk elején már említettük.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap