80 millió eladott PS3 7 év alatt

A PlayStation 3 története, számokban elmesélve.

80 millió eladott PS3 7 év alatt

A Sony bejelentette, hogy 2013 november 2-án a PlayStation 3 eladásai elérték a 80 milliót. A PS3 2006 november 3-án indult útjára Japánban, Európában pedig 2007 márciusában jelent meg. A mai bejelentésben a Sony kihangsúlyozta a támogatást, melyet a külsős kiadók és játékkészítők továbbra is nyújtanak az öregedő konzolnak, valamint elmondta, hogy a világon összesen 4332 játék jelent meg rá, és ebben a számban még nincsenek benne a letölthető címek. Kiemelten beszéltek a Naughty Dog The Last of Us című művéről és a thatgamecompany alkotásáról, a Journey-ről.

Elmondták, hogy az ünnepek idején (november 1 és december 31 között) több mint 300 játék fog megjelenni PS3-ra külsős fejlesztőktől, kiadóktól és a Sony Computer Entertainment Worldwide Studiostól, és ebbe már beleszámolták a Blu-ray lemezes és a letölthető játékokat is. A címek között megtalálhatjuk a Polyphony Digital által fejlesztett Gran Turismo 6-ot is - ebből a népszerű autós szériából több mint 70 millió példányt adtak el eddig világszerte.

A PlayStation Networkkel kapcsolatban a Sony elmondta, hogy 2013 szeptember 19-cel bezárólag több mint 150 millió regisztrált fiók létezett. Több mint 222 000 digitális "tartalom opció" található a PlayStation Store-ban, ezek közül 72 000 a "játék tartalom" (október 31-ei adat).

Hogyan viszonyulnak ezek a számok a konkurenciáéhoz? A Microsoft a múlt hónapban jelentette be, hogy az Xbox 360-ból 80 millió példányt adtak el. Azt azért meg kell említenünk, hogy ők egy év előnnyel indultak, az ő konzoljuk ugyanis 2005 november 22-én jelent meg.

A PS3-at és az Xbox 360-at is megelőzte a Nintendo Wii konzolja, amelyből 100 millió példány kelt el a 2006 november 19-ei indulása óta.

Elérik-e vajon a PS3-as eladások a 100 milliót? Lehetséges, de az már nem valószínű, hogy utolérnék elődje, a PS2 rekordját, amelyből 155 millió példány talált gazdára világszerte, és így lett a mai napig minden idők legkelendőbb konzolja.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward