Shop menü

8 VENTILÁTOR ÉS 10 LED SZALAG VEZÉRLÉSÉRE KÉPES A TÁVIRÁNYÍTÓS GELID AMBER 8 PRO

A vezérlőhöz egy 433 MHz-es rádiós kommunikációt használó távirányító is jár, így a különböző beállításokat gyorsan és kényelmesen lehet módosítani.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
8 ventilátor és 10 LED szalag vezérlésére képes a távirányítós GELID Amber 8 Pro

A GELID egy új taggal bővítette Amber vezérlő-sorozatát, a friss jövevény pedig nem más, mint az Amber 8 Pro, ami összesen nyolc ventilátor-csatornát, valamint összesen 10 aRGB csatornát képes kezelni. A 86 milliméter széles, 40 milliméter mély és 7 milliméter magas dobozka beépített mágnesekkel rendelkezik, így az acélvázzal rendelkező számítógépházak esetében gyors és kényelmes a rögzítése. A szett kétoldalas ragasztót is tartalmaz a fotók alapján, így alumínium vagy műanyag panelre is kényelmesen rögzíthető a vezérlő. A mindössze 15 grammos vezérlő egy SATA tápkábelen keresztül kap megfelelő mennyiségű áramot – egy ilyen port maximum 85 W teljesítmény biztosítására képes.

Galéria megnyitása

A PWM támogatással rendelkező ventilátorokból összesen nyolcat használhatunk, a termék PWM bemenettel is rendelkezik a még jobb összehangolás érdekében. Az aRGB LED és RGB LED szalagokat összesen 10 csatorna várja, ezekre egyenként maximum 120 LED-ből álló szalagok csatlakozhatnak, ami még az extrém terveket dédelgető modderek számára is bőségesen elegendő lehet.

Galéria megnyitása

Az Amber 8 Pro mellé kapunk egy 21 gombos távirányítót is, amelyen keresztül 8 szintben módosíthatjuk az RGB kapcsolási sebességét, a fényerősséget pedig szintén nyolc lépésben lehet állítani. A rendszer 366 darab előre programozott világítási módot tartalmaz, igény esetén azonban az aRGB bemenetben rejlő lehetőségeket is kamatoztathatjuk, vagyis szinkronizálhatjuk a vezérlő által kiszolgált aRGB LED fényeket a rendszer többi aRGB LED fényével. A vezérlő az ASUS, az MSI és az ASrock aRGB LED rendszerével egyaránt kompatibilis.

Galéria megnyitása

A távirányítóval egyébként nemcsak az aRGB világítást, hanem a PWM funkcióval ellátott ventilátorok működését is szabályozhatjuk, maga az eszköz pedig nem infrás, hanem 433 MHz-es rádiós kapcsolatot használ, így számítógépházba építve is megbízhatóan működhet, ami igazából nem pozitívum, hanem egy elvárás teljesítése.

A GELID Amber 8 Pro két év jótállással kerül az üzletek polcaira, ára 22 euró.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére