8 TB-os Samsung 870 QVO SSD érkezik

És vele együtt egy 1 TB-os példány is feltűnt az Amazon kínálatában, igaz, egyelőre még csak előrendelhetőek az újdonságok.

8 TB-os Samsung 870 QVO SSD érkezik

A QLC NAND Flash lapkák jóvoltából, amelyek cellánként négy bitnyi adat tárolására képesek, tovább csökkenhetett az SSD meghajtók és kártyák gigabájtonkénti ára, ami sokak számára lehet jó hír, amennyiben minél költséghatékonyabban szeretnének nagy adattároló kapacitású SSD-hez jutni. A QLC persze gyengébb képességekkel rendelkezik, mint a TLC, így sebességek és strapabíróság terén egyaránt alulmarad elődjével szemben, ám ez az esetek többségében nem feltétlenül baj, ha cserébe jóval kedvezőbb áron juthatunk nagy adattároló kapacitáshoz.

Galéria megnyitása Egyéb tagok is lesznek az új családban Az Amazon kínálatában nemrégiben két új, hivatalosan még be sem jelentett Samsung SSD bukkant fel, amelyek a jelek szerint a 870 QVO sorozatot erősítik. Mivel a 860 QVO család esetében QLC NAND Flash lapkákat használt a gyártó, biztosnak tűnik, hogy a 870 QVO sorozatnál is ez a helyzet, ugyanis a sorozat csúcsmodellje 8 TB-os adattároló kapacitással rendelkezik. Vele együtt egy 1 TB-os modell is megjelent előrendelésben, ám nincs kizárva, hogy rajtuk kívül még egy 2 TB-os és egy 4 TB-os változat is lapul a Samsung termékpalettáján.

A 2,5 hüvelykes formátumú meghajtók SATA 6 Gbps-os csatolófelületet használnak, azaz 530/550 MB/s-nál magasabb folyamatos adatátviteli sebességre sem írás, sem olvasás terén nem igazán lehetnek képesek a csatolófelület korlátai miatt. Ez persze nem feltétlenül baj, hiszen a 8 TB-os modellt figyelembe véve 11 cent körülre jön ki egy gigabájtnyi tárhely ára, azaz igen költséghatékonyan lehet nagy tárhelyhez jutni.

Az előrendeléses árak alapján a 8 TB-os változatért 899 dollárt, míg az 1 TB-os példányért 130 dollárt kérnek el – előbbi augusztus 24-én, utóbbi pedig már június 30-án elérhetővé válhat. Ebből kiindulva biztosan nem kell már sokat várni a hivatalos bejelentésre sem, így rövidesen kiderül, pontosan milyen hardver lapul az újdonságok házában.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap