8 TB-os modell is lapul a Corsair új SSD sorozatában

Az MP400-as modellek elég jó teljesítményt és igen komoly adattároló kapacitást kínálnak, ezzel egy időben pedig a költséghatékonyság is fontos szerepet kapott a széria esetében.

8 TB-os modell is lapul a Corsair új SSD sorozatában

A Corsair egy új SSD sorozattal rendelkezik, amelynek tagjai PCI Express 3.0 x4-es csatolófelülettel rendelkeznek, alapok terén azonban nem a klasszikus, cellánként 3 bitnyi adat tárolására képes TLC, hanem az új, cellánként négy bitnyi adatot fogadó QLC köré épülnek, azaz költséghatékonyan kínálnak nagy adattároló kapacitást.  Az MP400-as sorozatba illeszkedő SSD kártyák 1 TB-os, 2 TB-os 4 TB-os és 4 TB-os kivitelben érkeznek, formátum terén pedig a szokásos M.2-2280-as nyomtatott áramköri lapot használják, valamint extra hűtés sem került rájuk, így sokféle konfigurációval kompatibilisek, köztük az M.2-2280-as slottal ellátott noteszgépekkel is.

Galéria megnyitása

Az MP400-as SSD kártyák az NVMe 1.3-as protokollt használják, alapjukat egy Phison PS5012-E12S vezérlő adja, amihez DDR3-as gyorsítótár, valamint 96 cellarétegből álló Micron 3D QLC NAND Flash lapkák kapcsolódnak. A folyamatos maximális olvasási sebesség elérheti a 3480 MB/s-ot, míg a folyamatos maximális írási sebesség 3000 MB/s-nál tetőzik, igaz, az 1 TB-os modell ebben a tekintetben lassabb, mint társai.

Az új SSD kártyák legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázat részletezi:

Galéria megnyitása

Ahogy az a fentiekből is kiderül, az új SSD kártyák igazából nem sebességbajnokok, de nem is akarnak azok lenni, a gyártó legfőbb szempontja inkább az volt, hogy nagy adattároló kapacitással rendelkező, versenyképes áron érkező, hosszú jótállási idővel felvértezett meghajtókat dobjon piacra, amelyek mellesleg nem nevezhetőek lassúnak sem. Az átlagfelhasználói  SSD-k piacán jónak tűnik az ajánlat mind árban, mind teljesítményben, a végső verdiktet azonban majd az első független tesztek mondják ki, természetesen a konkurens megoldások bevonásával.

Galéria megnyitása

Az MP400-as sorozat tagjainak forgalmazása heteken belül megkezdődik, az új SSD kártyák mindegyikére 5 év jótállást vállal a gyártó. A listaárak a fenti táblázatban foglaltak szerint alakulnak az egyes modellek esetében.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap