8 colos Windows 8.1-es táblát dob piacra a Fujitsu

A Fujitsu legújabb táblagépe Bay Trail-T platformra alapoz és 8 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel kerül az üzletek polcaira, valamikor ősszel.

8 colos Windows 8.1-es táblát dob piacra a Fujitsu

A Fujitsu hamarosan egy új, 8 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel ellátott táblát dob piacra, amit mérete és súlya miatt huzamosabb ideig is használhatunk egy kézben tartva.

Az ARROWS Tab Q335/K típusjelzéssel ellátott tábla az üzleti felhasználókat veszi célba, fejlesztése azonban még jelenleg is tart, így érkezésére majd csak néhány hónap múlva számíthatunk. Az már biztos, hogy a 8 hüvelykes képátlójú érintőkijelző alatt egy Intel Atom Z3700-as sorozatú SoC egység teljesít szolgálatot, ami a Bay Trail-T platform tagja. A SoC összesen négy darab processzormaggal gazdálkodik, ezek mindannyian a Silvermont architektúra köré épülnek. A CPU magok alap órajele 1,46 GHz, de a Burst technológia jóvoltából ez az érték akár 2,39 GHz-ig is emelkedhet.

A processzormagokhoz 2 MB-nyi másodszintű gyorsítótár jár. A tokozáson belül egy hetedik generációs Intel HD Graphics IGP is lapul, amely 311 MHz-es alap- és 778 MHz-es Burst órajelen üzemel. A SoC egység beépített memóriavezérlője LPDDR3-1066 MHz-es memóriatámogatást biztosít a rendszer számára, memóriacsatornából pedig összesen kettő áll rendelkezésre. A SoC 2,2 wattos SDP-vel rendelkezik és 17 x 17 milliméteres UTFCBGA 1380-as tokozást használ. Az egyelőre nem derült ki, hogy a Fujitsu új táblája pontosan mennyi rendszermemóriát kap, de a SoC képességei alapján akár 4 GB-nyi LPDDR3-1066 MHz-es DRAM alkalmazása sem akadály.

A 8 hüvelykes újdonság szélessége 126 milliméter, vastagsága pedig mindössze 9,9 milliméter, azaz nem mondható nagynak. A tábla tömegét sikerült 400 gramm alatt tartani, így a terméket egy kézben fogva is sokáig használhatjuk kényelmesen, hiszen kezünk kevésbé fárad el, mint egy nehezebb tábla esetében.

A munkára szánt tábla Windows 8.1 Pro operációs rendszert futtat és jár hozzá a MobileSUITE szoftvercsomag is, ami az általa kínált alkalmazásoknak és szolgáltatásoknak köszönhetően megkönnyíti a munkavégzést. Az új tábla a gyártó állítása szerint remek teljesítményt és hosszú akkumulátoridőt kínál majd. Az újdonsághoz kijelző védő tok is jár, ami szükség esetén állványként is használható.

A Fujitsu ARROWS Tab Q335/K a tervek szerint október folyamán rajtol el, így várható ajánlott végfelhasználói áráról csak később hullhat le a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward