65 és 30 wattos VOOC gyorstöltési eljárások érkeznek az Oppótól

Vezetékes és vezeték nélküli fronton is kiváló teljesítményről beszélhetünk.

65 és 30 wattos VOOC gyorstöltési eljárások érkeznek az Oppótól

A VOOC gyorstöltés szép múltra tekint vissza, és most arról is gondoskodik a fejlesztésért felelős Oppo, hogy a technológia jövője is dicsőségteljes legyen. Lehullott a lepel a legújabb vezetékes SuperVOOC eljárásról, valamint az eddigi legjobb vezeték nélküli VOOC megoldásról is.

Galéria megnyitása

Az Oppo sokáig egyedülálló töltési sebességet biztosított az okostelefonok körében, és jelenleg is ott van az élmezőnyben, az új fejlesztések pedig gondoskodnak arról, hogy ez a jövőben se legyen másként. A SuperVOOC 2.0 már 65 wattos teljesítményre lesz képes, és az 50 wattos SuperVOOC fejéről veszi majd le a koronát házon belül, ami a Find X Lamborghini Edition okostelefonnal mutatkozott be tavaly.

Az új gyorstöltési technológia esetében azt nem emelte ki az Oppo, hogy mekkora feszültséggel és áramerősséggel történik majd a töltés, de a képek tanúsága szerint 6,5 A és 10 V mellett lehet elérhető a 65 watt. Az első SuperVOOC eljárásnál egyébként 10 volttal és 5 amperrel kellett számolni, szóval az elektromos áramerősséget növelte tovább a vállalat, ami mindenképpen jó hír.

Galéria megnyitása

A kínai alakulat elmondása alapján így már egy 4000 mAh-s akkumulátor feltöltése sem tart majd tovább 30 percnél. És fontos, hogy itt már a nulláról teljes feltöltésről van szó, ami arányaiban lényegesen több időt vesz igénybe, mint mondjuk az 50 vagy 80 százalékra töltés. Erről tanúskodik az is, hogy mindössze öt perc elegendő ahhoz, hogy a teljesen lemerült telep 27%-os töltöttségi szintet érjen el. Szóval nem kell megijedni, ha valaki az ébredéskor veszi észre, hogy este elfelejtette töltőre tenni a mobilját, és reggel lemerült, mert mire felöltözik és elfogyasztja a reggelijét az ember, szinte teljesen feltölt az Oppója.

A SuperVOOC 2.0 kapcsán elmondta a vállalat, hogy a kiemelkedő töltési sebesség elérését galliumnitrid (GaN) félvezető felhasználásával érte el. Állítólag ennek köszönhetően nemcsak, hogy gyorsabban lehet tölteni az eszközt, hanem még a töltésre szolgáló adapter is kisebb lehet. Mint minden VOOC eljárás, ez a mostani is több biztonsági réteget használ, a folyamat során valós idejű felügyelet alatt van az adapter, a kábel és a mobiltelefon is, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen a működése. És bármilyen rendellenességet észlel a rendszer, azonnal megszakítja a töltést a komolyabb gondok elkerülése érdekében.

A 65 wattos SuperVOOC a Reno Ace okostelefonnal debütál hamarosan, szóval nem is kell már sokat várni erre a fejlesztésre.

Az Oppo másik újítása a 30 wattos vezeték nélküli VOOC 4.0 gyorstöltés, amihez hasonlót mutatott be néhány napja a Xiaomi, szóval a két kínai vállalat ezen a fronton egymásnak feszülhet. Az új fejlesztés kapcsán elmondta az Oppo, hogy nagyjából 73-80 percig fog tartani ezzel, hogy egy 4000 milliamperes kapacitású akkumulátor teljesen feltöltődjön. És ebből eredően valószínűleg óvatosabb egy kicsit, mint a Xiaomi megoldása, mert az ugyanerre a feladatra – egy 4000 mAh-s telep feltöltésére – 69 percet vetített előre.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy ez a vezeték nélküli töltés Qi kompatibilis maradt, ami azt jelenti, hogy a vezeték nélküli VOOC 4.0 technológiás töltőpadok minden gond nélkül képesek lesznek táplálni azokat a mobilokat is, amik esetleg csak 5-10 wattos vezetékmentes töltést támogatnak. A túlmelegedés elkerülése érdekében az Oppo szakemberei különleges hardveres dizájnt, HDVC és idegen tárgy észlelésére szolgáló funkciót használ. Arról nem esett szó, hogy aktív hűtés része lenne az egységnek. Azt viszont még megtudhattuk, hogy egy különleges algoritmus segíti az utolsó 10 százaléknál a töltést, és ennek köszönhetően a töltés vége is gyorsabb lesz, miközben a telepet is kellően kíméli a rendszer.

Az Oppo szerint a vezeték nélküli töltőké a jövő, és ez már az új generációs okostelefonok számára egy megfelelő megoldást fog jelenteni. A szimpla vezetékes VOOC 3.0-hoz képest ez 12 százalékkal gyorsabb már.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap