64 GB-os DDR4 memóriacsomagot indított el a Gigabyte

A Designare szériás csomagot kifejezetten munkára kínálja a vállalat.

64 GB-os DDR4 memóriacsomagot indított el a Gigabyte

A Gigabyte egy relatíve friss szereplőnek számít a memóriapiacon, de a vállalat a jelek szerint olyan kínálatot igyekezik kiépíteni, amiben minden érdeklődő megtalálja a számára ideális opciót. Ezúttal olyan megoldással állt elő a vállalat, ami aránylag ritkának számít még, ha nem is példátlan.

A Designare termékcsaládon belül a cég egy 64 GB-os DDR4 memóriacsomagot húzott elő a kalapból, és ez a legtöbb 64 GB-os csomaggal ellentétben nem négy modulból áll, hanem csak kettőből. A kétcsatornás felállás azért fontos, mert így a vásárlók megfelelő alaplap használata esetén akár több csomagot is minden gond nélkül fel tudnak használni egyetlen személyi számítógépben.

Galéria megnyitása

A Gigabyte olyan 32 GB-os modulokat alkalmaz, amiket 3200 MHz-es működési frekvenciára hitelesített, szóval egyáltalán nem lassú memóriacsomagról beszélhetünk. A gyártó által megadott adatok szerint az újdonság CL16-18-18-38 késleltetés mellett is működött 1,35 voltos fesztültségen (XMP 2.0); ezt alaposan tesztelték a fejlesztők a megjelenés előtt, de az ajánlott érték eltér ettől. A Gigabyte azt nem kommunikálta, hogy egészen pontosan milyen memóriachipek alkalmazásával tudta megvalósítani ezt a memóriacsomagot.

A Gigabyte Intel és AMD alapokkal rendelkező számítógépekkel is tesztelte a memóriacsomagot. A vállalat által publikált QVL listán szerepelnek az Intel X299 és az Intel Z390 chipkészlettel szerelt Gigabyte alaplapok, valamint az AMD TRX40, az AMD X570 és az AMD B450 chipkészletes alaplapok is. Ez utóbbi kettőnél annyi megkötés van a vállalat iránymutatása alapján, hogy legalább a harmadik Ryzen generációra van szükség. És megjegyezendő, hogy a Gigabyte CL 18-19-19-39 késleltetéssel írja a garantált 3200 MHz-et a QVL listán.

Galéria megnyitása

Ennél a terméknél nem a gamerek vannak a középpontban, hanem olyan „alkotók”, akik nap mint nap dolgoznak olyan speciális szoftverekkel, amelyek kifejezetten sok rendszermemóriát emésztenek fel a használatuk során. Ezzel a csomaggal egyetlen gépbe akár 256 GB-nyi RAM is besűríthető, és itt ez a lényeg.

Galéria megnyitása

Nincs is itt hatalmas bordaszörny csak egy-egy visszafogott alumínium hőelvezető réteg található a modul mindkét oldalán ezüst anodizálással, de egyáltalán nem kell attól tartani, hogy ez ne lenne bőven elegendő. Érdemes azt elmondani, hogy normál, 35 milliméter magas modulokról beszélhetünk, amikkel a beépítéskor biztosan nem lesz olyan gond, hogy például nem férnek el a széles léghűtő mellett. A modul alapjául szolgáló nyomtatott áramkör pedig egyszerű fekete.

A Gigabyte Designare 64 GB esetében egyelőre nem ismert az árazás, de valószínűleg nem egy olcsó mulatságról lesz szó. A hasonló kiszerelésű DDR4 memóriák általában 100 ezer forint feletti összeget kóstálnak napjainkban – még alacsonyabb órajelen is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap