64 és 108 megapixeles kamerák jönnek a Xiaominál

A vállalat beszélt a közeljövőbeli terveiről a kamerás fejlesztéseket illetően.

64 és 108 megapixeles kamerák jönnek a Xiaominál

A Xiaomi egy rendhagyó esemény keretében bejelentette, hogy milyen kameraszenzoroknak a használatára készül belátható időn belől. És az egészen biztos most már, hogy a megapixelekben nem lesz hiány. És nemcsak a saját márkaneve alatt fog remek megoldásokkal szolgálni, hanem a Redmi is részesülni fog ezekből.

A kínai gyártó már korábban elárulta, hogy készíteni fog olyan Redmi okostelefont, aminek a fedélzetén már egy 64 megapixeles kamera lesz bevetésen. Most pedig már azt is leszögezte, hogy a világon elsőként használja majd fel egy Redmi modellben a szóban forgó szenzort. Arról nem nyilatkozott a vállalat, hogy pontosan mely mobilnál kell ezzel számolni, de nem lenne meglepő, ha a Redmi Note 8 vonalon futna már be ez a szerkezet a következő hónapokban. Ugyanis a napokban már lehetett néhány hírmorzsát hallani arról, hogy érik az új generáció Redmi Note modellek érkezése.

A Xiaomi nemcsak arról beszélt, hogy jön a 64 MPixeles kamerával szerelt Redmi, hanem részleteket is elárult a bevetésre kerülő szenzorról. A Samsung 64 megapixeles érzékelőjéről korábban már mi is beszámoltunk, viszont a kínaiak olyan dolgot is elárultak, amit a Samsung hivatalos keretek között nem tett meg a komponens leleplezésekor. Azt tudni lehetett, hogy a szenzor fizikai mérete nőtt a 48 MPixeles szenzorhoz képest, mert az egyes képpontok mérete maradt 0,8 mikron, de azt hivatalosan nem lehetett mostanáig tudni, hogy mekkora így a egység fizikai mérete. A Xiaomi viszont elmondta, hogy már 1/1,7 hüvelykesre növekedett az érzékelő a korábbi 1/2 colról. Az ISOCELL Bright GW1 felülete 38 százalékkal nagyobb az elődjénél.

Galéria megnyitása

A kínaiak még azt is kiszámolták, hogy a natív 9248 x 6936 pixeles felbontású felvételekből már 3,26 méteres posztert lehetne nyomtatni megfelelő minőségben. Szóval a jövőben érkező Redmi vásárlói akár óriásposzter-fotózásra is adhatják a fejűket. Természetesen itt a cél az, hogy a pixelek összevonásával nagyobb fényérzékenységet lehessen elérni, és még ilyen esetben is 16 MPixeles képeket tud készíteni az eszköz. Az ISOCELL Plus technológia egyebek mellett jobb színminőséget biztosít, a Smart ISO pedig kifinomultabb ISO-szint beállításról gondoskodik a Dual Conversion Gain (DCG) eljárást kiaknázva, így alacsonyabban tartható a zajszint. És a Xiaomi még azt is kiemelte, hogy Hybrid 3D HDR címszó alatt hardveresen támogatott HDR felvételek készítésére is van lehetőség remek dinamikával – már közel olyan tartományban tud ez dolgozni, mint az emberi szem.

Galéria megnyitása

A Xiaomi azt is bejelentette egyúttal, hogy érkezik a 100 megapixeles „ultra-tiszta” kamerával szerelt okostelefonja. Ezt néhány éve még elképzelni is nehéz lett volna, most pedig már érik a szenzor megjelenése. A kínaiak azt is elárulták, hogy ebben az esetben is Samsung ISOCELL szenzort fognak használni. Korábban már voltak olyan pletykák, amik a 108 megapixeles kamera érkezéséről szóltak, de akkor még arról nem esett szó, hogy melyik gyártó biztosít majd ehhez megfelelő képérzékelőt.

A Xiaomi számszerűsítette, hogy egészen pontosan 12032 x 9024 pixel fog már ebben az esetben egyetlen felvételt kiadni, és ez már a négy az egyben pixelösszevonással is 27 megapixelt meghaladó felbontást jelent átlagon felüli részletességgel. (Szinte már lehetne még egy alkalommal összevonni a pixeleket a még nagyobb fényérzékenység elérése érdekében, hiszen már az is több mint 6 MPixeles eredménnyel járna, ami sok esetben bőven elfogadható.)

Galéria megnyitása

Azt már nem mondta el a Xiaomi, hogy melyik mobiljában fog debütálni a 108 megapixeles kamera, de a pletykák szerint a Mi Mix soron következő generációja testesítheti ezt meg. A Mi Mix modellek általában az utolsó negyedévben szoktak érkezni, így a Mi Mix 4 nagy valószínűséggel még ebben az évben elhozza a 108 MPixeles Samsung ISOCELL kamerát a felhasználóknak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap