60fps-sel fut a Dark Souls II: Scholar of the First Sin

Nem csak szebb és gördülékenyebb lesz a játék az új konzolokon, de sok más dolog is megváltozik.

60fps-sel fut a Dark Souls II: Scholar of the First Sin

Úgy tűnik, tényleg több lesz egyszerű portnál és némi grafikai felújításnál az Xbox One-ra és PS4-re megjelenő Dark Souls II: Scholar of the First Sin. De akkor már kezdjük a grafikával és a képminőséggel: jelentősen javult a bevilágítás, kerültek be szűrők, és 1080p-s felbontásban, 60fps-sel fut majd. A konzolos verziók tekintetében már a stabil 30fps is nagy javulást jelentett volna, de hogy sikerült a készítőknek felmenni 60-ra, az maga az álom.

Változik a multiplayer is. A játék eddig az úgynevezett soul memory segítségével döntötte el, hogy milyen játékost rak be ellened, vagy éppen melléd. A soul memory tulajdonképpen egy statisztika arról, hogy a karakterünk az addigi tevékenysége során mennyi soult szerzett meg és költött el. Ez a rendszer alapjaiban nem változik, de most már a játékosok beállíthatnak majd egy intervallumot, amin belül megpróbál a rendszer találni ellenfelet vagy társat kooperálni. A játékosok közötti direkt kommunikáció továbbra sincs megengedve, hiszen ez szembe menne a Dark Souls szellemiségével, de a megfelelő intervallum beállításával a barátok könnyebben összejöhetnek egy kis közös játékra.

A FROM Software teljesen átvariálja az ellenfeleket, úgyhogy még a veteránoknak sem lesz sétagalopp az első végigjátszás. Például egy csomó új ellenfél a DLC-kből bekerül az alapterületekre is. Ezen kívül szó szerint minden egyes ellenfél elhelyezkedése megváltozik a pályán, sokszor pedig többen lesznek egy adott ponton, mint korábban. A fejlesztők továbbá jelentősen javítottak az ellenségek mesterséges intelligenciáján is, így azok nem csak okosabban harcolnak, de tovább is követik a menekülő játékost, akár a fehér fényes átjárókon keresztül is - utóbbi az új konzolok sok RAM-jának is köszönhető.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward