60fps-es videók és további komoly újítások a YouTube háza táján

Végre gond nélkül feltölthetőek a 48- és 60 FPS-es videók, de ez csak a jéghegy csúcsa, hiszen több fontos frissítést is bejelentettek a VidCon alkalmával.

60fps-es videók és további komoly újítások a YouTube háza táján

A YouTube a folyamatos frissítéseknek, illetve funkcióbővítéseknek köszönhetően egyre ütőképesebbé válik. A videómegosztó szolgáltatást fejlesztő szakemberek most igen-igen fontos újításokkal rukkoltak elő, amelyeknek köszönhetően egyebek mellett immár a 48- és 60 FPS-es videók támogatása is megoldott.

Utóbbinak főként a játékkonzolok tulajdonosai fognak örülni, akik az újításnak köszönhetően problémamentesen feltölthetik játékmenetüket a YouTube-ra, de a 1080p60 támogatás a trailerek esetében is fontos lesz, hiszen javarészt ezek is 1080p60 formátumban érkeznek. Hogy milyen egy 60 FPS-es YouTube videó? Az alábbiakból kiderül:

A fejlettebb videó támogatás mellett továbbfejlesztett "narrátor kártyák" is készültek, amelyek testre szabhatóak, és szebbek mint a korábbiak. A kártyákra az éppen látható jelenetet vagy eseményt leíró magyarázat kerülhet, sőt, ezt a magyarázatot a csatorna rajongói az új eszközöknek köszönhetően akár saját nyelvükre is lefordíthatják, így közösségi együttműködés keretén belül igazán ütőképes feliratok születhetnek.

Az újítások között szerepel az is, hogy az adott YouTube csatorna rajongói rövidesen anyagi támogatást is nyújthatnak, azaz küldhetnek némi pénzt a videó készítőjének. Így már nem csak KickStarteren, IndieGogo-n, illetve Patreon-on keresztül támogatható egy-egy cél, hanem akár YouTube-on keresztül is – utóbbi esetben ezzel akár az elégedettségüket is kifejezhetik a csatorna követői.

Az androidosok számára külön jó hír lehet, hogy elkészült YouTube Creator Studio mobil app Anrdoidra szánt kiadása, amellyel mobileszközön keresztül is kényelmesen elérhetőek a statisztikai adatok, azaz hatékonyan nyomon követhető egy-egy videó népszerűsége. Ezzel együtt már a lejátszási listák statisztikai adatait is könnyedén nyomon lehet követni, sőt, lejátszási listákat is többféle módon lehet készíteni, mint korábban. A YouTube Creator Studio heteken belül iOS-re is elérhető lesz, sőt, természetesen az asztali alkalmazás is átesik egy kisebb frissítésen.

Ezzel persze még nincs vége az újdonságok sorának. Annak érdekében, hogy a videóhoz megfelelő háttérzenét is választhassunk, a YouTube 7500 jogdíjmentes hangeffektet és háttérzenét is elérhetővé tett, amelyek már használhatóak is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward