60 ezer forintot kér egy 3 méteres Thunderbolt 4 kábelért az Apple

A szóban forgó USB-C kábelért egészen pontosan 159 dollárt kérnek.

60 ezer forintot kér egy 3 méteres Thunderbolt 4 kábelért az Apple

A Thunderbolt 4 szabványt támogató USB-C kábelek között jelenleg többnyire 0,5, 1 és 2 méteres hosszúságú példányokkal találkozhatunk kereskedelmi forgalomban, két méternél hosszabb verziók az üzletek polcain egyelőre nem kaphatóak, talán azért is, mert az ennél hosszabb kábelekhez már aktív megoldásra van szükség, ami újraidőzítőt, illetve jelismétlőt is tartalmaz. Egyébként a rövidebb kábeleknél is jelen van, illetve jelen lehet ilyesmi: pont nemrégiben szedték szét az Apple 1,8 méter hosszú Thunderbolt 4 Pro kábelét, amiben találtak ilyen alkatrészeket.

Az Apple jóvoltából mostantól akár 3 méter hosszú Thunderbolt 4 kábelt is vásárolhatunk, ami a Thunderbolt 4 Pro nevet kapta, ára viszont különlegességéhez mérten nem lesz mindennapi. A kábelharisnyával ellátott Thunderbolt 4 Pro kétségkívül igényes kivitelben érkezik, tulajdonságok terén pedig mindent tud, amire számítani lehet: támogatja a 40 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességet, valamint a 100 W-os maximális töltőteljesítményt is, plusz természetesen DisplayPort videó kimenetként is használható, ha éppen az Apple Studio Display vagy a Pro Display XDR csatlakoztatására lenne szükség. És nemcsak Apple termékekhez, hanem egyéb Thunderbolt 3 és Thunderbolt 4 támogatással ellátott eszközökhöz is passzol.

Galéria megnyitása

Az aktív Thunderbolt 4 Pro kábel szállítása várhatóan május 13-a és május 20-a között indulhat meg, a termék listaára pedig 159 dollár lesz. Ez elsőre túlárazottnak tűnhet – nincs kizárva, hogy valamilyen mértékben az is –, de ilyen hosszú kábelt egyelőre más gyártó nem kínál, ez is szerepet játszhat az árképzésben. A Belking aktív kábele, ami csak két méteres, 69,99 dollárba kerül, míg az Apple esetében az 1,8 méteres Thunderbolt 4 Pro kábelért 129 dollárt kérnek el.

Remélhetőleg később egyéb vállalatok is kínálnak hasonló hosszúságú, ám kedvezőbb áron érkező Thunderbolt 4 kábelt, ám addig az Apple marad az egyetlen beszerzési forrás.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap