6 Gb-es LPDDR3-as memória az SK Hynix-től

Az új lapkából egy memóriachipen belül akár négy darab is helyet kaphat, így igazán vonzó, 3 GB-os kapacitású LPDDR3-as memóriachipek készülhetnek.

6 Gb-es LPDDR3-as memória az SK Hynix-től

Az SK Hynix egy új, LPDDR3-as szabványra alapozó memórialapkát mutatott be, amely 20 nm-es osztályú gyártástechnológiával készül és 6 Gb-es kapacitással bír.

Az új memórialapkából négy kerülhet egy tokozáson belülre, így felhasználásával egy 24 Gb-es, azaz 3 GB-os kapacitású termék jöhet létre. A chip 4 Gb-es lapkákból épített társához képest 30%-kal kevesebb áramot igényel készenléti módban, vastagsága pedig a nagyobb adatsűrűség ellenére is akkora, mint a vállalat 4 Gb-es lapkáiból épített, 16 Gb-es kapacitású megoldásáé. Az újdonság alacsony, 1,2 voltos üzemi feszültséget igényel, így kedvező fogyasztás mellett dolgozik, ami a mobil eszközök szegmensében rendkívül fontos szempont.

A 6 Gb-es memórialapka 1866 MHz-es órajel és 32-bites I/O alrendszer alkalmazása esetén egycsatornás módban nem kevesebb, mint 7,4 GB-nyi adat feldolgozására képes egyetlen másodperc leforgása alatt. Kétcsatornás módban (2 x 32-bit) a memória-sávszélesség értelemszerűen a duplájára, 14,8 GB/s-ra növekszik.

A gyártó korábban, június folyamán már bemutatott egy nagyobb adatsűrűségű, 8 Gb-es LPDDR3-as memóriachipet is, ám ezt nem minden esetben éri meg alkalmazni, így a friss, 6 Gb-es lapka piacra dobásával azokat a mobileszköz-gyártókat veszi célba a vállalat, akiknek 2 GB-nyi memória kevés, 4 GB-nyi pedig - a felesleges többletköltségek miatt - sok.

Az új, 3 GB-os LPDDR3-as memóriachipek a felsőkategóriás mobileszközöket veszik célba, méghozzá a következő év első felétől kezdve. Az újdonság első mintapéldányait már megkapták a vállalat partnerei, a sorozatgyártás pedig a következő év elején indul meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward