6,6 millió dollárt nyert a Dota 2 világbajnokság győztese

Még az ESPN is beszámolt a világ legnagyobb eSport eseményéről.

6,6 millió dollárt nyert a Dota 2 világbajnokság győztese

Menetrend szerint tegnap lezárult a The International 2015, a Dota 2 éves világbajnoksága, és egyben a legmagasabb összdíjazású eSport esemény a világon. Meglepetésekből nem volt hiány, hiszen rendkívül izgalmas mérkőzéseket követően a The International története során először győzött amerikai csapat, az Evil Geniuses, megelőzve a kínai CDEC-et.

A győztes EG egészen elképesztő, 6,6 millió dollárt vihetett haza a 18,3 millió dolláros összdíjazásból. Az esemény és maga a Dota 2 is egyre többször tűnik fel a hétköznapi sportcsatornák műsorain (persze nem nálunk), így például most is foglalkozott vele az ESPN, a legnagyobb amerikai sportcsatorna.

A leginkább meglepő tény azonban, hogy a két műsorvezető bár semmit nem értett a Dota 2-höz, és úgy nagyjából az eSporthoz, mégis pozitívan és nyitottan álltak a témához - ez pedig kellemes meglepetés lehet a játékosoknak a korábbi gyakori negatív tapasztalatok után.

Az ESPN műsorvezetői a The International egyik helyszíni műsorvezetőjét, Kaci Aitchisont kapcsolták be az adásba, aki igyekezett röviden elmagyarázni a Dota 2 lényegét, és hogy milyen módon jöhetett össze a 18,3 millió dolláros díjazás. A műsorvezetők rámutattak, hogy ez az összeg nagyobb, mint a világ egyik legnevesebb teniszbajnokságának, a Wimbledonnak a díjazása, ahol az összesen 10,3 millió dollárból csak 1,9 millió dollár jár a nyertesnek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward