5G-vel is számolni kell a középkategóriás Pixeleknél

Kiszivárgott információk szerint három modell készül az eddigi kettő helyett, és nagyon korrekt alapokkal szállhatnak ezek ringbe.

5G-vel is számolni kell a középkategóriás Pixeleknél

A Google a tavalyi évtől kezdődően már középkategóriás Pixel modellekkel is szolgál, és nagyon úgy fest pillanatnyilag, hogy ebben az évben már három ilyen konfiguráció is érkezhet. Ráadásul nagy valószínűséggel már az 5G támogatás is képbe fog kerülni, így az első 5G-s pixel a középkategóriában léphet pályára.

Általában kódnevek alatt már a megjelenés előtt rá lehet bukkanni a fejlesztés alatt álló Pixel okostelefonokra, és ezúttal sincs ez másként. A dolog érdekessége pedig ezúttal az, hogy nem kettő, hanem három Pixel kódnevére derült fény a napokban. Érezik a Sunfish, a Redfin és a Bramble, a névadók tehát ezúttal is halak voltak – a Google korábban is vízi élőlényekről nevezte el a referencia okostelefonokat.

Galéria megnyitása
Pixel 4a előzetes render

Az első, legszerényebb modell lesz a Sunfish, erről azt lehet tudni jelenleg, hogy a Snapdragon 730 rendszerchipet fogja alkalmazni. Ez már egészen kiemelkedő teljesítményről tud gondoskodni. A Sunfish így olyan okostelefonok körében léphet a pályára, mint a Xiaomi Mi 9T és a Galaxy A71. Ez már egy népszerű termék lehet majd, hiszen nagyon sokak igényét elégítheti ki kedvezőbb áron a Pixel 4 széria tagjainál, miközben a natúr Android élményt biztosítja.

A Redfine és a Bramble már ugyanazt a hardveres alapot fogja alkalmazni, mind a kettőben a Qualcomm Snapdragon 765 mobilplatform lapul majd. Ez a rendszerchip annak köszönhetően örvend most nagy népszerűségnek, és jön szóba egyre több mobil kapcsán, hogy már integrált 5G modemmel rendelkezik. Szóval ebből arra lehet következtetni, hogy a Refine és a Bramble modellek már 5G támogatással léphetnek pályára.

Részleteket még nem tudunk a készülékekkel kapcsolatban, így az sem világos, hogy a kettő Snapdragon 765 mobilplatformot alkalmazó masina között milyen különbségek vannak. Az XDA-Developers még annyit kiderített az újdonságokhoz kötődően, hogy a Redfine fejlesztése a FIH Mobile-nál történik, ugyanott, ahol a HMD Global által forgalmazott Nokiák java is végleges testet ölt. A FIH Mobile a Foxconn égisze alatt működik, ami nem meglepetés abból a szempontból, hogy a Google és a Foxconn a Pixelek megjelenése óta szoros együttműködésben dolgozik.

Galéria megnyitása
Pixel 4a előzetes render

Az újdonságok kapcsán valószínűleg általánosan elmondható lesz, de a Redfin esetében biztosan tudni lehet, hogy az Android 10 felhasználásával fejlesztik a szakemberek. És mivel a Pixel modelleknek az a lényege, hogy hosszan tartó és jó támogatásban részesülnek, így azt is el lehet mondani, hogy legalább 2 főverziós frissítést meg fognak élni, és minimum három éven át részesülnek majd biztonsági frissítésekből a megjelenésüket követően.

Abból kiindulva, hogy a Snapdragon 765 mobilplatform már egy rendkívül ütőképes egység, és képes gondoskodni az 5G támogatás biztosításáról, valószínűleg nem kell arra számítani, a Pixel 3a-nál kedvezőbb lehet az árszabás, sőt mi több, még inkább kövérebb számok kerülhetnek az árcédulájára.

A Google számára a Pixel 3a széria megjelenése egyértelműen fellendülést hozott a mobilos értékesítési számokat tekintve, ezért érdeklődve várjuk, hogy a Pixel 4a generációval milyen irányt fog venni a vállalat forgalma. Előre láthatólag még több ember fogja letenni a voksát valamelyik referencia gépezet mellett.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramona YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap