Shop menü

5G TÁMOGATÁST ÍGÉR ELÉRHETŐ ÁRON AZ ÚJ LENOVO TÁBLAGÉP

Az Tab M10 5G jó teljesítményre lesz képes, nagyra nőtt, friss Androiddal szolgál, és még a kamerák terén sem teljesen fapados.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
5G támogatást ígér elérhető áron az új Lenovo táblagép

A tabletpiacnak nem sok oszlopos tagja van, de a Lenovo azok közé sorolható, akik a legnehezebb időszakban is kitartottak, és szállították az újdonságokat, ami a COVID-19 járvány alatt kifizetődőnek bizonyult. Az évet a negyedik helyen nyitotta a vállalat, és nem kizárt, hogy képes lesz előrébb keveredni még idén, a siker érdekében pedig most egy egészen vonzó konstrukcióval álltak elő.

Befutott a Lenovo Tab M10, melynek a teljes nevében az 5G jelző is szerepel, szóval mobil hálózati modemes, de ne szaladjunk ennyire előre. Az eszköz egy 10,6 hüvelykes megjelenítőt kapott, ami 2000 x 1200 képpontos felbontással rendelkezik. Egy IPS technológiás egységről beszélhetünk, ami kékfényszűrő funkcióval is meg lett toldva, és elfogadható fényerőt képes nyújtani széles betekintési szögek mellett. Ami pedig még kiemelendő, hogy 90 Hz-es működésre képes.

Galéria megnyitása

A tablet az Android 13 operációs rendszert vonultatja fel, így a frissességére nem lehet panasz. Ami pedig ennél is fontosabb, hogy több olyan lehetőséget is nyújtani fog, melyekkel a nagy felületet jobban ki lehet használni. Lesz itt rajzoló és jegyzet app is, mivel van érintőtoll támogatás – a Tab Pen Plus minimális késleltetést és 4096 nyomásszint érzékelését teszi lehetővé. A Lenovo notebookokkal is összehangolható az eszköz, és gyerekeknek szánt módot is biztosít.

Galéria megnyitása

A Tab M10 5G rendelkezik egy 8 megapixeles előlapi kamerával, mely 1080p minőségű videózást tesz lehetővé, így a videohívások alakalmával megfelelő produkcióval szolgálhat. Hátra egy 13 MPixeles kamera került, automatikus fókuszálást is lehetővé téve, így ezzel közelebbi felvételeket is lehet majd rögzíteni. Jó hír, hogy van LED-es villanó is a fedélzeten, amit a táblagépekről sokszor lehagynak a költségek csökkentése érdekében.

Galéria megnyitása

A Qualcomm Snapdragon 695 rendszerchipet kapta meg az újdonság, így a teljesítménye elfogadható szintet fog hozni. Multimédiás feladatokban jó lesz, kiváló hatékonysággal teszi majd a dolgát, és kellemes sebességérzetet fog nyújtani a 90 Hz-es panellel karöltve. 6 vagy 4 GB-nyi rendszermemóriát vonultat fel a Tab M10 5G, ami pedig a tárhelyet illeti, 128 GB-os kapacitással szolgál, így ebből a szempontból sem érheti majd szó a ház elejét. Van még bővítési lehetőség is, 1 TB-ig kezeli a microSD kártyákat.

Galéria megnyitása

Az egyik legfontosabb dolog a táblagépnél, hogy van benne mobil hálózati modem, méghozzá 5G-s kivitelben. Az 5G modem kapcsán megtudhattuk, hogy a Sub-6 frekvenciatartományt használja. Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.1 modul is része a csomagnak. Azok is munkára tudják majd fogni, akik esetleg térképet szeretnének használni, mivel GPS is található a fedélzeten.

Galéria megnyitása

Elegáns sötétkék színben kerül forgalomba ez a szerkezet, kapható lesz hozzá szimpla tok és billentyűzetes megoldás is, plusz olyan, amiben van külön hely a toll számára. 8,3 milliméter vastag a tablet, és 252,74 milliméter magas, valamint 160,34 milliméter széles, miközben 490 grammot nyom. Van a kereten 3,5 milliméteres Jack csatlakozó és USB-C aljzat is. Dolby Atmos támogatás is van, és sztereóban tud megszólalni a szerkezet a két oldalsó hangszóró révén.

Galéria megnyitása

Egy 7700 milliamperórás kapacitású teleppel lett felszerelve a Lenovo friss sikervárományosa. Ennek köszönhetően gond nélkül hozza majd a 10 órás üzemidőt folyamatos filmezés vagy böngészés mellett. Tölteni csak 20 wattal lehet, ami nem túl sok, így azért beletelik majd néhány órába, mire a telep teljesen újult erőre kap.

Galéria megnyitása

A Lenovo Tab M10 5G Indiában kerül először a boltokba, de elérhető lesz szélesebb körben. A termék ajánlott fogyasztói ára átszámolva nagyjából 100 ezer forintos összegnek felel meg, ami azért olcsónak semmi esetre sem nevezhető, de tekintve az 5G támogatás meglétét és a jó lehetőségeket, összességében egy elfogadható ajánlatnak tűnik.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére