5G-s routeren (is) dolgozik a Razer

A vállalat már kidolgozott egy olyan terméket, ami egészen késznek tűnik, de egyelőre csak egy koncepció.

5G-s routeren (is) dolgozik a Razer

A Razer kínálata nagyon gazdag, a vállalat 2018 óta már routert is nyújt a Sila formájában. A kifejezetten gamerek részére javasolt hálózati eszköznek pedig már érik a folytatása is, ami meglehetősen izgalmasnak ígérkezik – de még senki ne induljon érte a boltba.

A Sila név maradt a korábbi router örökségeként, és a Razer megtoldotta ezt az 5G jelzővel, mely mindenki számára jelezni fogja, hogy ez nem egy hétköznapi szerkezet. A vállalat korábbi hálózati eszköze arra törekedett, hogy nagysebességű, megbízható kapcsolatot nyújtson a lehető legalacsonyabb késleltetés mellett. És a Sila 5G esetében is ezen van a hangsúly, csak éppenséggel itt a Razer elképzelése szerint az internerkapcsolat forrása nem vezetékes, hanem az 5G-re támaszkodik a kütyü.

Galéria megnyitása

Láttunk már olyan routert, ami az 5G továbbosztására szolgált, például a HTC készített ilyet, de a Razer Sila 5G sajnos most még csak egy koncepció. Szóval nem egy bevetésre kész termékről beszélhetünk egyelőre, de az egészen biztos, hogy a vállalat gondolkodik egy ilyen masina életre hívásában. És egyébként megfelelő környezetben ez valószínűleg kiválóan is működne.

A hengeres formában testet öltött szerkezet aljába LED-es világítás is került (Chroma), felül pedig megfelelően képes szellőzni a kialakított rácson keresztül. Ez nem egy teljesen vezeték nélküli használatra létrehozott koncepció, van rajta négy darab Ethernet port is, valamint egy USB csatlakozóval is fel lett vértezve.

Galéria megnyitása

A Sila 5G megkapta a A Razer FasTrack technológiáját is egyebek mellett. Erről azt kell tudni, hogy egy folyamatosan alkalmazkodó QoS funkció, ami a játékhoz és streaming szolgáltatásokhoz biztosít kiemelt sávszélességet, elsőbbséget az adatforgalom elosztása közben. Ráadásul akad még kifejezetten a játékosoknak Gaming Mode is, amivel a vállalat elmondása szerint megszakítás nélkül élvezhetőek az online játékok.

A szoftveres oldalon pedig még manuálisan is lehet majd a kapcsolatot priorizálni adott eszközhöz vagy alkalmazáshoz. A masina mellé egy külön alkalmazást tervezett a Razer iOS-re és Androidra is, ezen keresztül lehetne menedzselni a router minden lényeges funkcióját, így például a vendéghálózat létrehozását is, adott esetben. (De számos kisebb-nagyobb opciót kínál a gépezet.)

Galéria megnyitása

Érdekessége a Sila 5G-nek, hogy a megszokott otthoni routerekkel ellentétben, akkumulátorral is rendelkezik. Éppen ezért a Razer koncepciója abszolút használható maradna akkor is, ha útra kel a felhasználó, és ezt magával viszi. Mivel az internet forrása az 5G, így kábelt nem igényel, és továbbosztani pedig már Wi-Fi-n is gond nélkül képes a jelet, tehát bármilyen akadály nélkül lehet utazás közben alkalmazni. Arról nem szólt a fáma, hogy milyen üzemidőre lenne képes a masina, mekkora akkumulátor található benne. Azt viszont kiemelte a Razer, hogy ezzel bárhol össze lehet ülni egy gyors hálózati játékra a haverokkal.

A Sila 5G a Razer elmondása alapján a Qualcomm által létrehozott Snapdragon X55 5G hálózati modemet használja. Ennek köszönhetően egyaránt támogatott lesz a Sub-6 és a mmWave frekvenciatartomány is, no, meg persze a 4G LTE szupport is biztosított, amire napjainkban még azért nagy szükség van. A WLAN szempontjából a Hawkeye IPQ8072A chipkészletet kapta meg a koncepció, ami egyebek mellett a Wi-Fi 6 támogatásról is gondoskodik.

Mivel egyelőre csak egy tervként beszél a Sila 5G-ről a Razer, így nem meglepő módon a megjelenéssel kapcsolatban egyetlen szó sem esett.

Amennyiben semmiről nem szeretnétek lemaradni, mindenképpen kövessetek minket az Instagramon, a YouTube-on és persze a Facebookon egyaránt.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap