500 GB-os Scorpio Black HDD a Western Digitaltól

A Western Digital merevlemez kínálatában egy új merevlemez tűnt fel, amely 2,5 hüvelykes formátummal rendelkezik és amely a gyors, erős hardverelemekkel ellátott noteszgépekben kaphat helyet a nem is oly távoli jövőben. A Scorpio Black sorozat legújabb tagja 500 GB-os adattároló kapacitást kínál és korongjai a korábbi csúcsmodellhez, a 320 GB-os merevlemezhez hasonlóan percenkénti 7200-as fordulatszámmal üzemelnek.

500 GB-os Scorpio Black HDD a Western Digitaltól

A Western Digital kínálatában egy új, 2.5 hüvelykes merevlemez tűnt fel, amely a gyors, erős hardverelemekkel ellátott noteszgépekben kaphat helyet a nem is oly távoli jövőben. A Scorpio Black sorozat legújabb tagja (WD500BEKT) 500 GB-os adattároló kapacitást kínál és korongjai a korábbi csúcsmodellhez, a 320 GB-os merevlemezhez hasonlóan percenkénti 7200-as fordulatszámmal üzemelnek.

Az egység 100 x 69,5 x 9,5 mm-es mérettel rendelkezik, azaz magassága megfelel a noteszgépek esetében alkalmazott szabványnak. A 99 grammos mobil merevlemez 16 MB-nyi gyorsítótárat tartalmaz, SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez, átlagos elérési ideje pedig 4,2 ms-os értéket képvisel. A 500107 MB-os formázott adattároló kapacitást kínáló egység olvasás, illetve írás közben 2,5 Wattot, míg üresjáratban 0,85 Wattot fogyaszt.

Az újdonság ShockGuard támogatással érkezik, amely megvédi a merevlemeztányérokat a mindennapi használat, illetve szállítás közben fellépő erőhatások okozta sérülésektől. A korongok és a merevlemez fejek hosszú élettartamáról a SecurePark technológia gondoskodik, míg az optimális fogyasztás eléréséért az IntelliSeek technológia felel. Ez utóbbi eljárásnak köszönhetően a merevlemez fogyasztása optimalizálható, így a meghajtó nagyjából annyit fogyaszt, mint egy hagyományos 5400 RPM-es mobil merevlemez, de annál sokkal jobb teljesítményt kínál.

Az 500 GB-os Scorpio Black merevlemez már előrendelhető, ajánlott végfelhasználói ára 90 dollár magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward