5.1 surround hangzás mobilon

Összefogott az LG a Dolbyval, közös munkájuk gyümölcse pedig nem más, mint egy HD-s, 5.1-es, többcsatornás surround hangzással felvértezett okostelefon, amit a Mobile World Congress-en mutattak be.

5.1 surround hangzás mobilon

Összefogott az LG a Dolbyval, közös munkájuk gyümölcse pedig nem más, mint egy HD-s, többcsatornás surround hangzással felvértezett okostelefon (GD880), amit a Mobile World Congress-en mutattak be.

A készülék természetesen mindkét alkotójának legjobb technológiáit ötvözi, operációs rendszerként pedig Androidot futtat. A hangzás megvalósításához több különböző technikát ötvöztek, egyebek mellett például a Dolby Digital Plus dekódert és a Mobile Surround-ot is. A hangzást fejhallgatón és külön hangszórókón (HDMI-kimenet is rendelkezésre áll) keresztül egyaránt biztosítja, kompatibilis E-AC-3 és AC-3 tartalommal is.

Az LG vezérigazgatója, Dr. Skott Ahn bejelentéséből mindemellett az is kiderült, hogy a közeljövőben nem csak újabb okostelefonokat kívánnak majd felvértezni ezzel a technológiával, de csekélyebb tudású, egyszerűbb, hétköznapi készülékeket is, hogy "a mobilipar teljes egészének feljavítsák a hangminőségét".

A Dolby már tavaly óta próbálja népszerűsíteni a mobil technológiáit. Lehet, hogy idén ha az LG sikerrel veszi az akadályokat, akkor más gyártókat is meg tud majd győzni a Dolby Mobile hasznosságáról.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward