49 hüvelykes ívelt Samsung HDR monitor 240 Hz-es panellel

A csúcsmodell 1000 cd/m2-es maximális fényerősség elérésére képes, a VA panelt pedig alaposan meghajlították annak érdekében, hogy még jobban magával ragadja nézőjét az aktuális tartalom. Vele együtt érkezik két kisebb képátlójú változat is.

49 hüvelykes ívelt Samsung HDR monitor 240 Hz-es panellel

A Samsung rendhagyó monitorok piacra dobására készül, amelyekről a CES 2020 alkalmával már napvilágot látott némi információ. Az Odyssey sorozatot erősítő G9-es és G7-es modellek fejlesztésénél több szempontot is figyelembe vettek a tervezők: az újdonságoknak nagyon „fényesnek”, nagyon hajlítottnak, nagyon futurisztikusnak és nagyon gyorsnak kell lenniük, így igencsak különleges monitorok születtek, amelyek között a 49 hüvelykes képátlójú monstrum képviseli a csúcsot. A dizájn szintén kiválóra sikeredett: az új monitorok egészen futurisztikus külsőt kaptak.

Galéria megnyitása

Ez, vagyis a 49 hüvelykes modell, amely az Odyssey G9 sorozatot erősíti, egy 49 hüvelykes VA panelt kapott, ami a szokásosnál jóval komolyabb hajlításon esett át, hiszen a hajlítási sugár nem 1800R vagy 1500R, hanem 1000R, így a kijelző még többet segít a tartalomban való elmélyülésben.

Az impozáns panel 5120 x 1440 pixeles natív felbontás, 1 ezredmásodperces válaszidő, illetve 240 Hz-es képfrissítési ráta mellett üzemel, betekintési szögei pedig természetesen 178 fokosak. A kvantumpontos LED háttérvilágítással ellátott monitor fényerősség terén sem kispályás, hiszen 1000 cd/m2-es maximális fényerősség elérésére képes, ami már lebilincselő HDR élményt nyújthat.

Galéria megnyitása

A 49 hüvelykes modell mellett két darab Odyssey G7 sorozatú megoldás is érkezik, amelyek 32 és 27 hüvelykes képátlóval rendelkeznek, felbontásuk viszont már csak 2560 x 1440 pixeles, a képfrissítési ráta azonban itt is 240 Hz, a válaszidő pedig továbbra is 1 ezredmásodperc.

A kisebb képátlójú VA panelek mögé szintén kvantumpontos LED háttérvilágítás került, ám itt már „csak” 600 cd/m2-es maximális fényerősséget kapunk, a betekintési szögek azonban továbbra is 178 fokosak. Ráadásul a kisebb modellek is 1000R hajlítási sugárral készülnek, azaz a 16:9-es képarányú panelek elég nagy ívet kaptak.

Galéria megnyitása

Jó hír lehet, hogy az Odyssey G9 és az Odyssey G7 sorozat tagjai VESA Adaptive-Sync támogatást is kaptak, így a monitor dinamikusan tud igazodni a videokártya képképszítési sebességéhez, ami folyékony képi megjelenítést eredményez. Ráadásul nem csak a Radeon, de a GeForce videokártyákkal is kompatibilisek lehetnek az új megjelenítők, hála a G-Sync Compatible funkciónak, illetve programnak.

A második negyedév folyamán megjelenő monitorokkal kapcsolatban eléggé szűkszavú volt a gyártó a CES 2020 idején, így csak annyi derült ki, hogy HDMI és DisplayPort videó bemenet biztosan lesz rajtuk, ám az egyelőre rejtély, hogy milyen egyéb csatlakozókat kapnak, valamint a videó bemenetek pontos számát sem árulták el. Ezzel együtt az sem derült ki, hogy az egyes modellek pontosan mennyibe kerülnek majd. A most még hiányzó adatokra már a második negyedév elején fény derülhet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap