48 GB-nyi memóriát kaphat a következő csúcskategóriás Nvidia Quadro

A GA102-es GPU mellé ezúttal nem GDDR6X típusú fedélzeti memória kerül, mint az RTX 3090 esetében, hanem csak GDDR6-os, ám kétszer akkora kapacitásban.

48 GB-nyi memóriát kaphat a következő csúcskategóriás Nvidia Quadro

Az Nvidia Quadro RTX sorozatába egy igen komoly csúcsmodell érkezhet a nem is oly távoli jövőben, legalábbis erre utalnak a legfrissebb szivárgások. Az új, kifejezetten professzionális feladatokra szánt videokártya ugyanúgy 8 nm-es csíkszélességgel készülő GA102-es GPU-t kap, mint a GeForce RTX 3090, ám több erőforrást állíthat csatasorba.

Míg a GeForce RTX 3090 esetében 82 SM tömbbel és 41 TPC-vel gazdálkodhat a rendszer, addig a következő generációs Quadro RTX már 84 SM tömböt és 42 TPC-t foghat munkára. Ez azt jelenti, hogy összesen 10752 CUDA mag, 336 Textúrázó, 336 Tensor mag, illetve 84 RT mag várja a különböző feladatokat. A GPU várhatóan 1860 MHz-es GPU Boost átlag-órajelen ketyeg majd.

Galéria megnyitásaMemória-alrendszer tekintetében az új Quadro RTX nem a GeForce RTX 3000-es sorozat felsőkategóriás tagjait követi, vagyis nem használja a Micron és az Nvidia által közösen kifejlesztett GDDR6X memórialapkákat. Helyettük a klasszikus GDDR6-os fedélzeti memóriára esett szó, ami nem is oly nagy meglepetés, hiszen ebből kétszer annyit használ az új Quadro, mint az RTX 3090 a GDDR6X-ből: összesen 48 GB-nyit, így a valamilyen szinten „költséghatékonyság” is szerepet játszik a történetben – a GDDR6 nagyobb mennyiségben áll rendelkezésre, elterjedtebb és kedvezőbb áron kapható. A GDDR6-os fedélzeti memória 384-bites adatsínen keresztül kommunikálhat a GPU-val, effektív órajele 16 Gbps lesz, ami 768 GB/s-os memória-sávszélességet eredményez.

Az új videokártyáról egyelőre nincs konkrét fotó, így a Quadro RTX 8000-es modellel illusztráltuk hírünket. Az egyelőre nem derült ki, hogy az Ampere architektúrát használó Quadro sorozat tagjai pontosan mikor mutatkoznak be, de ha már szivárognak a velük kapcsolatos adatok, talán a rajt tervezett időpontja sem lehet messze.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap